Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24-profilen: Stine Marlen Bendiksen

Del:  

Stine Marlen Bendiksen fra Bodø er siste skudd på travtrenerstammen på Østlandet etter at hun pakket sine saker og reiste til mektige Mo Gård i Hole 1.august. Med utsikt mot Steinsfjorden og fantastiske treningsmuligheter satser 31-åringen som er ekstremt opptatt av detaljer for fullt på sporten sammen med samboer Darius ”Yarrah Boko” Tamulevisius og stalljenta Ina Tømmervik som ble med på flyttelasset.

Starten kunne ikke blitt stort bedre. Hun hadde knapt pakket ut flyttelasset før hun ble Norgesmester for damer på Drammen Travbane hvor hun bl.a. vant med overraskelsen Calle Cheven. Lørdag sendte hun stallhesten Center Min ut på Jarlsberg og overrasker på nytt. Til over 20 i odds ledet de hele veien og vant veldig lett, svenske-importen imponerte stort og skal regnes i flere løp fremover. Tar vi med at siste seieren hjemme i Harstad var storløpet Lars Holtes Minneløp i juni med Big Brown til over 30 i odds skjønner man at dette er en dame å ta på alvor om man er glad i å spille eller eie hest.

 

Når bestemte du deg for Østlandet egentlig?

 

Jeg har alltid trivdes i nord. Jeg er fra Bodø og har drevet hjemme i mange år, i Målselv og på Harstad Travpark. Skulle jeg noen gang flytte på meg skulle det være på drømmestedet. Vi har litt tilfeldig sett på noen steder når jeg har vært her på Østlandet uten å ha hatt en konkret plan for flytting. Mulighetene er langt større sentralt på østlandet og så klart ønsker jeg å utvikle meg. Når vi kom over Mo Gård falt vi pladask. Når mamma i tillegg ba meg gå for det var det gjort forklarer Stine Marlen som er utdannet lærer.

 

Hvordan trener du og hvordan har din filosofi utviklet seg med årene?

 

Når jeg var yngre jobbet jeg på stallen til Kjell Carlsen i Bodø, der fikk jeg pusle på som jeg ville med en hest som het Soløy Brakar. Han vant et V75-løp og fra den dagen har trening av hest interessert meg voldsomt. Da tenkte jeg at om jeg bare kunne lære meg så mye som mulig om emnet og sette det i system så ville det bli bra. Treningen har hele tiden hatt intervaller som basis men alle hester er individuelle og vi prøver å gjøre det beste for hver enkelt hest.

 

 

Det er viktig at hestene hele tiden har best mulige forutsetninger for å trave så optimalt som overhodet mulig. Det vil si at bevegelsesmønsteret er viktig, at hestene er mjuke som katter. Da fungerer de som best og ikke minst er i stand til å ta i mot mye trening uten at det går ut over helsen. Noen egenskaper hos hestene er langt mer trenbar enn andre og jo mer kunnskap man har jo bedre er det, det sier seg selv. Vi benytter equiterapeuter, vi gjør stretchingøvelser og alt vi kan for å legge til rette for dette. Vi trener i perioder med pulsmålere for å se nivået, vi følger opp med laktatester slik at vi vet og ikke tror.

 

Vi trener mye, men kjører ikke fort. Vi har en sandløype på 1800 meter som er helt utrolig bra, i tillegg finnes det kilometervis av løyper som ligger på Helgelandsmoen militærleir helt inntil gården, alt med sand i bunn men med forskjellig feste i underlaget. Vi kjører lett og i arbeidsvogn, vi rir hestene, vi har grop og alt det vi ønsker. Nå står det egentlig bare på oss og kvaliteten på hestene.

 

Du har en høy trippelprosent når du er i banen, hvordan er det å kjøre mot enda bedre konkurrenter?

 

Det er bare bra, man utvikler seg ikke om ikke motstanden ikke blir bedre. Det er tøft men det er fair kjøring, slik det skal være. Jeg føler at jeg kjører enda bedre når det er hardere konkurranse og håper å utvikle meg enda mer. Jeg har fortsatt mye å lære om både trening og kjøring.

 

Travsportens fremtid, hvordan er den?

 

Den ser jeg veldig positivt på, jeg ser faktisk bare muligheter. Vi må bli flinkere til å selge opplevelsen, hesten og den gode historien. Vi må møte nye folk med et blidt ansikt og først og fremst vise dem hvor glad vi er i hestene våre selv. Dette gjelder alle, DNT, Rikstoto og dere i pressen. Alt det negative får leve sitt eget liv på sosiale medier. Vi aktive må fokusere på de flotte hestene og menneskene som er i sporten og selge inn dem slik at det ikke bare blir tall og spill.

 

Spillet er hele grunnmuren til travsporten så det er uhyre viktig at det lokomotivet går godt videre. Skal vi ha med oss flere som vil eie hest og spille på dem tror jeg det er like god reklame å vise dem sjela til sporten gjennom hesten og alt rundt.

Det skal også bli veldig spennende å se når Harstad Travpark får sin egen V75-omgang neste sommer, det tror jeg gir en vodsom opptur for sporten i nord.

 

 

Du har bl.a. Moe Brage i trening. Har du fått noen nye hester i trening etter at du flyttet?

 

Ja, jeg har fått inn en hest og har 7 hester totalt på stallen, vi har plass til 13 så vi jobber på for å få inn flere. Moe Brage er skadet for øyeblikket. Her på gården er det fine forhold både for å trene unghester og løpshester, jeg har stor interesse for begge deler. Darius er ekstremt flink med unghester så vi håper vi kan få inn noen og lage noen andelslag, det har jeg stor tro på.

 

Darius er fremfor alt flink til å lese hestene, han har jobbet med topphester som Megaman Neo og Yarrah Boko etter tolv år hos Trond Anderssen, i tillegg skor han. Ina er en flink og veldig positiv stalljente som har jobbet hos meg siden hun var lærling, sammen føler jeg meg sikker på at vi skal gi hestene en optimal sjanse til å lykkes avslutter Norgesmesteren.

 

 

Så setter Stine Marlen og Ina seg i vogna for en ny treningstur, nå med Center Min og Hall Of Hope. Sistnevnte skal følges fremover. Det er en god hest som starter fra bakspor på Bjerke i dag men møter kanskje noen som er for god i det løpet. Forrige lørdag var Stine Marlen gjest i Live Lørdag-studio til Rikstoto under V75-løpene på Klosterskogen, der serverte hun seerne en herlig vinner i tredjevalget Biffen Ø.K. så ta tips fra denne dama alvorlig sier vi bare.

Foto: Trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!