Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24-profilen: Steinar Hammersborg

Del:  

Hammers på feil sie ta Mjøsa. Som født og oppvokst på Gjøvik blir Hedmarken feil side om vi skal ta gutta i Vazelina helt bokstavelig. Men faktum er at Steinar nå har funnet sitt paradis der. Idet man passérer bensinstasjonen som ifølge egen reklame selger verdens beste boller langs E6, Espa, kan man skimte gården i skråningen ved en odde over til venstre men fortsatt på høyre siden ved Mjøsa.

Rusten Gård er nå Steinar Hammersborgs treningscamp og bosted. 

Det var Trond Smedshammer som en gang kjøpte Rusten Gård på Tangen i Stange kommune. Da Totningen så smått tenkte på og vende hjemover en gang i livet.

Han solgte og nå har travtrener Steinar Hammersborg leid gården og er i full sving med og skape sitt drømmesenter. Det gjenstår ifølge ham selv en hel del men med den arbeidskapasiteten han innehar så behøver det ikke gå så lang tid før ting virkelig begynner og se bra ut. Noe det forøvrig allerede gjør.

- Treningsdelen er allerede på plass selv om jeg fortsatt har planer om forbedringer, det er det viktigste når vi holder på med hester forklarer han fra bilen mens vi guides rundt. Her har vi masse forskjellige veier og trene på, bortover, oppover, nedover med små og store hellinger. Vi har en meget fin 900 meters rettstrekke med slakk stigning. Nesten endeløst med luftegårder og beiter finnes også på den store gården som nesten har 1000 mål med skog og egen strandlinje til Mjøsa. 

Slakk stigning er det ikke opp "mørdarbakken" som Steinar kaller det, en gressvei med en stigning som får pulsen i gang bare ved synet. Her kan man så såklart bare skritte ler Steinar. 

Drøyt tjue bokser er fulle alle som en, fórsiloer og annet utstyr er fraktet med fra Nannestad Treningssenter som han forlot i september. 

 

- Hva som var galt kan jeg bare spekulere i men hestene orket ingenting. Det gikk aldri å dra i høyretommen i løpene sier han. Vi tok hårprøver, vannprøver og testet alt vi kunne. Noen svar fikk vi men ikke alle sier Steinar med oppgitt stemme. For en del år siden hadde Hammersborg tre finalister i de klassiske løpene i på høsten. Så gikk de skapelig året etter som han selv formulerer det men så var det slutt. Jeg måtte gjøre noe og jeg angrer over hodet ikke. Nå går hestene bra igjen, vi ser kun fremover og jeg ser lyst på fremtiden. 

Jeg bruker fóringsatomater som jeg kjøpte gjennom Skoie. De er helt overlegen, jeg har ikke montert dem helt ferdig her oppe enda for jeg vil lage en egen patent slik at jeg får de på utsiden av boksen. Da fungerer de bedre og varer lengre. Så er jeg i gang med å bytte ut gjerdene på en hel del av luftegårdene.

 

Hammersborg har alltid vært engasjert og har egne meninger rundt det politiske. 

Se på Rikstoto nå. Om de ikke har folk på huset som kan lage en plan for hvordan man på en eller annen måte kan legge ut Rikstoto Direkte som en åpen og gratis kanal så er kanskje det de burde bruke litt av pengene sine på. Tenk hvilken oppsving det kunne ha ført til. Få ut hestene og sporten til alle. Det må da finnes muligheter både hva gjelder reklameinntekter og gjennom en kraftig omsetningsøkning med en slik modell? Ja, det hadde kostet en del og komme dit men da hadde vi stått sterkere. Det er jeg sikker på. Nå har vi mistet for mange spillere gjennom at de, etter det jeg påstår skuslet bort tv-avtalen. 

Har man en lørdagshest så skal man være fornøyd, men det er mange gode hverdagshester også. Det er hverdagstravet som en grunnmuren i travsporten, og der er det enkelt og greit alt for lite penger og konkurrere om påstår Hammers. Her har DNT og Rikstoto en stor jobb og gjøre.

Du driver også med avl?

- Ja, det er uhyre spennende og noe jeg interesserer meg for. Veldig vanskelig og tjene noe penger på det men vi er flere som har gått sammen og da har vi mulighet til å bruke bedre hingster som på sikt bør gi oss bedre hester. Også her kommer premienivået inn. Det vil gi oppdrettere bedre kår og mulighet til en kvalitetsøkning som vi er avhengig av. Masse skaper stjerner og stjerner skaper masse. 

Hvor mange unghester har du nå?

Nå har vi fire 2-åringer men jeg sier aldri nei til flere. Og forme en unghest fra starten av er det ultimate. Nå har vi en fin blanding av unghester og starthester her på gården. Jeg har bevist startet litt rolig her oppe. Det er et helt nytt sted med nye treningsfasiliteter, jeg har sakte men sikkert fått øket treningsdosene og nå går hestene ganske harde jobb.

Snart begynner det en lærlig. Jeg gleder meg virkelig til jeg får realisert alle tankene og idéene jeg har, nå det blir ferdig her så er jeg tilbake i finalene av klassløpene smiler en trener som virkelig er fornøyd med hverdagen. 

Så gjenstår det og se om feil sie ta Mjøsa blir helt riktig for Steinar...

Foto: Trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!