Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Trav24-profilen Anders Lundstrøm Wolden

Del:  

Anders Lundstrøm Wolden er en av flere hjemvendte trenere fra kontinentet i vest. 35-åringen har sakte men sikkert bygd seg opp en meget solid stall på Bjerke og gjør det stadig bedre. 

Sin store drøm oppnådde han nesten allerede som stallmann men Orkdalingen er ikke den som sitter med hendene i fanget og venter på at drømmer skal oppfylles. Han prøver å gjøre dem virkelig gjennom seriøsitet, kvalitet og hardt arbeid og er kjent som et arbeidsjern.

Vi besøkte Wolden som er navnet han lyder oftest. Hester klargjøres for lørdagens Unionstrav på Momarken. Der starter Varennes Image, Madonna Rags, Avalon, Tekno Jerken, Chatain og Call Me Hanover. 

Hva ligger til grunn i din filosofi?

- Det er flere ting. Jeg føler jeg lærte masse hos Trond Smedshammer i USA, men vi var på treningscamper med kapasiteter som Brett Pelling og Perr Henriksen i stallene like ved. Jeg prøvde å plukke opp så mye jeg bare kunne av det jeg selv synes var fornuftig og logisk. Så har jeg siden prøvd å sette sammen et opplegg som jeg har bestemt meg for å gå for. 

Det kan være skummelt og det gjelder å være åpen for å teste nye småting hele veien men grunnprinsippene er jeg rimelig sikker på. Men blir heldigvis aldri utlært i dette gamet. Er man sta og absolutt skal få til ting man har satt set i hodet går man fort inn i en blindgate. Derfor har jeg ingen problemer med å anbefale hesteeiere hos meg å teste hestene hos andre trenere om jeg ikke får dem til selv. Det tjener alle på. 

Du har også satt bort dine egne hester til kolleger i bransjen

- Ja, og det kommer jeg til å fortsette med. Åpenhet er viktig. Det er like dyrt for meg som det er for eierne mine om jeg skal prøve i det vide og breie når jeg åpenbart står fast med en hest. Jeg er kanskje flink på detaljer som andre ikke tenker på og omvendt så det skal man ikke være redd for mener Anders. 

I utgangspunktet har jeg tatt med meg heatkjøring fra USA. Hestene får gå to heat i banen, da får man ofte den beste oversikten i en tilnærmet lik løpssituasjon men jeg prøver også å utvikle min kunnskap til bruk av bakkene på Bjerke, Refstadjordet. 

Også er firhjulsvognen din flittig i bruk?

- Ja, så absolutt. Den bruker jeg aller mest. Det er fine forhold på Bjerke og vi kan variere. Jeg har laget meg en sløyfe som inkluderer de plassene man kan kjøre her på området. Den inneholder bakker, flate, indre bane og området rundt. Jeg føler det blir en omfattende trening for store deler av kroppen. 

Hva er bra med firhjulingen?

- Den er bra på mange måter. Litt uinspirerte hester lærer å ta i bedre og skritter bedre. Kjører man med litt trykk på så må de ta i. Med tiden senker de hodet og jobber muskelgrupper langt bedre. Så jogger jeg dem i den vognen som gir dem en veldig fin spenst og sprett etter min mening. Vi kan i tillegg ri litt på hestene, ha dem i sandgropen eller på tom etter firhjulingen og det er bra for flere. 

Hva gir du hestene av mat?

- Det går i fri tilgang av grovfór samt kraftfór tre ganger pr. døgn. I tillegg gir jeg hestene vann i bøtte ved siden av drikkekar slik at de som evt. sliter med det ene har et annet alternativ. Vann er viktig å få i hestene, veldig viktig påpeker Bjerketreneren.

 

Hvor mange hester har du nå og hva er målene for 2016?

- Jeg ligger på rundt atten hester. Det synes jeg er et fint antall. På sommeren kommer det noen 2-åringer som jeg har i Estland, då får vi se an materielle og evt. bytte noen som ikke henger med lengre eller har gjort sitt. Jeg har fire fine 2-åringer i år og jeg har fine 3-åringer som jeg håper en del på. Jakter man den store stjernen som alle gjør skulle nok det antallet vært høyere men man skal rekke over alt også. 

Målene for 2016 er at stallen fungerer store deler av året og at jeg unngår lange sykdomsperioder. Jeg har kjørt inn mye penger som er hovedmålet de siste årene. Kanskje blir det tungt å følge det opp i år ettersom jeg har senket antallet hester litt men kvaliteten er såpass bra at jeg tror vi skal ta en god del seire og gjøre det godt også i år. I fjor endte jeg på niende eller åttendeplass på trenerstatistikken, det er jeg veldig fornøyd med. Nærmest mulig det igjen er målet.

Hvilke hester foretrekker du og hvilket blod er favoritten?

- Jeg liker alle type hester. Jeg mener bestemt at avlen og blodlinjene i Nord-Amerika er best men en fin fransk hingst med litt amerikansk preg er ikke å forakte. Avlen er både tilfeldig og vanskelig og det er noe jeg ikke en noen ekspert på men en god hest er en god hest. 

Hva skal spillerne tenke om sjansene dine på lørdag?

- Nja, jeg føler at de beste sjansene er de som også møter hardest motstand. I utgangspunktet er jeg fornøyd om alle får premie men om noen er inne på trippelen og om en av dem skulle vinne blir jeg veldig fornøyd. Chatain og Call Me Hanover som vises på bildet er de to jeg tror mest på. Jeg har gjort det godt denne helgen før og pleier å ha hestene i bra form på denne tiden. Det blir spennende å se men små detaljer avgjør mye i de løpene

Og det store store målet?

Det er å vinne Elitloppet med en egentrent hest. H.P. Paque som jeg hadde som passhest hos Smedshammer ble toer i både kval og finale. Klarer jeg selv et hakk høyere så ville det vært helt optimalt avslutter Anders Lundstrøm Wolden. 

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!