Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ta ansvar

Diverse
Del:  

Nå er jeg lei av å lese alle negative kommentarer om hvor dårlig stilt det er med travsporten og at det bare er udugelige folk i styre å stell både i DNT og Rikstoto. 

Det er veldig enkelt å sitte bak en PC, mobiltelefon eller nettbrett og kritisere andre, uten å ta noe ansvar selv. Dersom alt er så feil som «nett trollene» påstår, er det jo bare å melde seg til tjeneste i sitt lokale travlag og jobbe for det man mener er det beste. Ta ansvar og still opp for sporten vår! Det er helt greit og sundt med diskusjoner, men de skal ikke taes i sosiale medier på Internett! Husk på at tillitsvalgte i sporten, de som styrer, er valgt av medlemmene og jobber for sporten og ikke mot! Er man uenig i måten det blir styrt på må man stille opp, i de rette fora, å si sin mening der!

 

En ting jeg er helt sikker på, er at det er ikke noe positivt for travsporten med all kranglingen og skitt kastingen som foregår i diverse grupper på Facebook! Ta dette internt i lag og forbund og respekter flertallsbeslutninger! Valgkomiteene rundt om i landet ville fått en mye enklere jobb, med å få fylt opp vervene, dersom alle som engasjerer seg på sosiale medier og mener noe om «alt» tok ansvar og stilte seg disponible til et verv i sitt lokale travlag. Men det er vel mye enklere å gjemme seg bak en skjerm?

 

Dersom vi klarer å formidle alt det positive som sporten gir oss, istedenfor å «krangle» åpenlyst på Facebook vil vi kunne få flere til å fatte interesse for den fantastiske sporten vi har. Det handler om rekruttering! Jeg tror ikke vi får mange nye til å bli med i travsporten med å snakke den ned, vi må snakke sporten opp og fram!

 

Travlagsmedlemmer må også ta ansvar å bidra til å øke omsetningen på spillet. Det er her premiepengene i løpene kommer fra. Det er ikke bare Rikstoto’s ansvar, men alle hestefolk sitt ansvar! Jeg mener ikke at vi skal spille mere selv, men vi kan få med oss andre/nye til å spille på hest. Vi kan sette opp andelslag og selge på jobben, til venner og familie. 

 

Dersom 5 medlemmer i hvert travlag i Norge setter opp hvert sitt andelslag til 2000 kroner til V75 en lørdag, og selger det, vil det generere en meromsetning den dagen på 1,7 millioner! Bidraget til sporten fra dette er omtrent det samme som premiene til en hel løpsdag i hverdagstravet! 

 

Vi er ca. 13 tusen travlagsmedlemmer fordelt på over 170 travlag i Norge, så potensialet er mye større. Men vi må orke å ta jobben med å bidra positivt! Det er mye og mangt vi kan mene om Norsk Rikstoto og måten de jobber på, men vi slutte å snakke negativt om spill på hest og hestesporten i det offentlige rom! Utad, til «den vanlige mann i gata» må vi framsnakke hestespillet og hva overskuddet av spill på hest går til. Overskuddet fra Norsk Rikstoto går ikke bare til premier i løpene og som gevinst til spillerne. Norsk Rikstoto bidrar til all hestesport i Norge, ridesporten, dølahesten, fjordhesten osv. Dette må vi fortelle folk, jeg mener det er alles ansvar og ikke bare «de som bestemmer»! 

 

Geir Smeby,

leder i Biri og Snertingdal Travlag og 

tyremedlem i Innlandet Travforbund.

Tips en venn