Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Regjeringen vil stanse tv-reklame for utenlandske spillselskap

Politikk
Del:  

I dag ble det offentlig at Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil all ulovlig reklame fra utenlandske bettingselskaper til livs. Regjeringen foreslår helt konkret å legge til en ny bestemmelse i

kringkastingsloven, der Medietilsynet får hjemmel til å gi pålegg om å hindre elle vanskeliggjøre tilgangen til markedsføring av pengespill som ikke har tillatelse i Norge. Dette melder Norsk Rikstotos Daglige Leder, Harald Dørum (bilde) i en mail til Trav24 i dag. 

Dette skriv er i dag sendt NR-styrets medlemmer samt Rikstotos stiftere.

- I dag tidlig fikk vi endelig et konkret utspill fra Regjeringen og kampen mot de utenlandske spillselskapene. Som Atle Hamar, tidl. adm. dir. i Lotteritilsynet, orienterte om i vårt møte på Gardermoen høsten 2017 var dette et prioritert arbeidsområdet å stenge ute de utenlandske spillselskapene uten norsk konsesjon. Mediadirektivene i Europa og henstillinger til sendelandets myndigheter var nevnt som arbeidsmål.

Nå er Regjeringens forslag til løsningen på plass.  

Regjeringen vil bruke kringkastingsloven for å stanse tv-reklame for utenlandske spillselskap. Det går fram av lovforslaget som ble sendt ut på høring fredag morgen. Kulturminister Trine Skei Grande har en kronikk i fredagens VG om begrunnelsen. Den er meget lesverdig! 

Regjeringen foreslår helt konkret å legge til en ny bestemmelse i kringkastingsloven, der Medietilsynet får hjemmel til å gi pålegg om å hindre eller vanskeliggjøre tilgangen til markedsføring av pengespill som ikke har tillatelse i Norge. Pålegget kan ilegges tv-distributører eller bredbåndsleverandører. Helt konkret betyr dette at ansvar for å overholde loven legges på distributørene i Norge og uavhengig av sendeland.

Dette er en viktig milepæl og staker ut en konsekvent linje i pengespill politikken og er en styrke for de valgene som ligger i den norske pengespill modellen.  

Høringsfristen er satt til 17. juni. 

Dette er svært gode nyheter for Norsk Rikstoto og Norsk Tipping. Trav24 fikk tidligere i år beskjed om at et slikt forslag kunne komme. Men da kun som en advarsel som poppet opp når man trykket på reklame til et utenlandsk selskap. Advarselen skulle si fra om at siden du nå er på vei til å besøke er ulovlig spill i Norge. Dette vil fortsatt være aktuelt men det kommer i tillegg til et evt. forbud om forslaget blir stemt gjennom. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn