Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin. Mo StineOdin Faks, Taj Vaiana, Dania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,  OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of Redemption, Alm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis TrabirTysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenge NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin. Mo StineOdin FaksTaj VaianaDania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,   OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of RedemptionAlm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis Trabir,, Tysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenger NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin.   Mo StineOdin FaksTaj VaianaDania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,   OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of RedemptionAlm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis Trabir,, Tysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenger

PRESSISERING!! Selektiv hukommelsessvikt på allmøte

Politikk
Del:  

Lovnader om mer åpenhet kom uoppfordret fra DNTs Styrelder Knut Weum i går når Oslo Travklubb inviterte til et åpent møte rundt prosessen av utbyggingen på Bjerke Travbane.

Møtet fant sted i Hestesportens Hus i går torsdag og snaut 60 tilhørere var kommet. Beklageligvis feilet han fatalt på første punktet om åpenhet. Spørsmålene haglet rundt ørene på Weum som var tydelig preget av beskyldninger om mye hemmlighold, arrogante prosesser og overstyringer. 

Dessverre hadde Bjerke Travbane Eiendoms (BTE) Styrelder Knut Weum og Daglig Leder Arnlioth Heltberg vondt for å huske vesentlige tall og summer under møte i går. Kritikk svarte de villig på, da fungerte det meste greit men f.eks. svar på hvor lang gyldighet Selvaag Boligs opsjon på kjøp av området Sør var. Altså hvor lenge de kan utsette byggingen var det som om alt var borte. Kan man da anta at dette dreier seg om 2040, og kanskje enda lengre? Kun de involverte vet.

Dette er saken 

Oslo Travklubb, som er medeier i Bjerke Travbane 
ønsker å stoppe videreutvikling av Parkering Sør
på Bjerke slik at det fortsatt vil være trening av hester
på banen som de bl.a. mener er en fantastisk rekrutterings-
arena.

Det var Oslo Travklubbs nye formann Arne W. Holm som ønsket alle velkommen før Weum hadde en gjennomgang av prosessen rundt utviklingen av banen. 

- Vi har bare fulgt et vedtak som ble gjort helt tilbake i 2012 forklarte Weum. Ordstyrer Øistein Eriksen var snar med å fortelle Weum at det i såfall bare gjelder til et nytt vedtak evt. blir fattet. På spørsmål om hans oppfatning av det å bygge ned miljøet rundt Bjerke og lage en ren racingbane vred han seg unna alt og alle. De jobbet kun videre med et allerede fattet vedtak ble brukt igjen og igjen. 

Underveis i debatten kom det harde ord mot Buskerudmannen. Tidligere trener på Bjerke Jan Risa lurte rett og slett på om Weum og hans styre hadde tenkt å stille sine plasser til disposisjon under den kommende Generalforsamlingen i DNT 27.april og slippe yngre krefter til som tenker fremover til sportens beste. 

En annen travtrener, Christian Stenland, ba spesifikt å bli sitert på følgende i et av sine innlegg. - Jeg håper inderlig at travnorge ser galskapen og fjerner deg som styrelder på Generalforsamlingen. 

Til det smilte Weum og sa det var opp til forsamlingen på Gardermoen lørdag 27.april. 

Generelt sett må jeg si det var et svakt møte av Weum. Han var tydelig dårlig oppdatert i saken, var egentlig mest opptatt av hva pengene skulle brukes til. Han pratet om store tall og viktigheten av penger inn i kassen til en organisasjon som ikke hadde kunnet invistere noe på mange mange år. Det så han frem til. 

Han har blitt kritisert en rekke ganger for prosessen rundt salget. Realiteten nå er som følger:

Parkeringsplass Nord, altså den store parkeringsplassen bak hovedrestauranten på Bjerke er solgt. Solgt for minimum 450 millioner kroner. Forskudd er mottatt på rundt 100 millioner kroner. Disse pengene er det allerede brukt rundt 20 millioner kroner av. Weums forhåpninger om at det kunne komme mye mer penger i fremtiden om utbyggerne plutselig fikk tillatelse til å bygge enda høyere enn planlagt ble rask tilbakevist av Heltberg. De resterende pengene kommer DNT i hende når Selvaag etter planen setter spaden i jorden i 2021. 

Område Sør er andre steg i salgsprosenne. Tilbake står et området på rundt 80 mål, hvorav Selvaag Bolig har kjøpt minst 40 av disse. Det er området som dekker grusparkeringsplassen som ligger øverst på Refstadgjordet, Bjerke Dyrehospital, lillebanen og store deler av plassen hvor stallene står pr. i dag. Den totale prisen for dette området avhenger av hvor mye av areal som kan bygges på. Det ble antydet 800-900 millioner kroner men dette mente Weum var for lite. Hans håp er godt over milliarden.

Det eneste som pr. i dag kan stoppe det salget er om Plan og Byggningsetaten ikke godkjenner at det kan utbygges såpass mye at det blir økonomisk lønnsomt for kjøper. De er i allefall sikret med andre ord. 

BTE AS hadde Generalforsamling kvelden før. Dit var også Bjerkes trenere invitert. Der fikk de et tilbud om stallplasser på DNTs treningssenter på Nannestad. Det er en forpliktelse DNT har. Fristen for å svare på det var satt til 1.september i år.

Bjerketrener Anders Lundstrøm Wolden lurte på hvorfor han skulle ønske å flytte sin drift til Nannestad når man så resultatene de trenerne som er der, og har vært der ikke har vært tilfredstillende. Til det svarte lederne at trenerne som er der pr. i dag enkelt og greit ikke er gode nok. En relativt sjokkerende uttalelse i grunn. 

Her vil vi presisere at travtrener Anders Wolden skal ha spurt om hvorfor Nannestad Treninganlegg har fått et såpass dårlig rykte som det har fått og ikke hvorfor han skal flytte sin bedrift til et sted med så svake resultater. Svaret var dog det samme: Til det svarte lederne i BTE at trenerne som er der, og har vært der enkelt og greit ikke har vært gode nok. En relativt sjokkerende uttalelse i grunn. 

Tidligere Bjerketrener Steinar Holm var ikke akkurat utydelig på hva han mente om det å lage en racingbane for hundrevis av millioner kroner. Galskap var hans ord. 

Amatørene på Bjerke etterlyste konsekvensutredning for miljøet. Til det kunne Weum bare si at det ikke var gjort. Håpet er at de skal kunne lage en stall i forbindelse med racingarenaen slik at miljøet kan bestå. Amatørstall, ponni- og travskole. Men da med adskilllig svakere treningsmuligheter enn det er pr. dags dato. 

Erik Amundsen var også en hyppig deltager i debatten. Tidvis grillet han Weum på detaljer sistnevnte ikke kunne svare på uten ekstern hjelp fra eksperter på diverse områder. Bl.a. om at styre i BTE selv har vedtatt at et fond på 30 % av pengene som kommer inn skal forvaltes av styre selv. 

Weum la til at man nødvendigvis ikke er avhengig av at område Sør blir solgt, selv om salget allerede er gjennomført. Motivet for salgene er økonomi grunnet svak styring i sporten over lang tid. 

Det som dog er veldig positivt er at BTE ønsker å sette opp et hotell på området hvor 2.plass (Kulturhuset På Banen) er i dag. Et moderne hotell med tribuner mot løpsbanen. Lar dette seg gjennomføre kan sporten sitte igjen med faste inntenketr i 20-millionersklassen hvert bidige år. 

Fortsettelse følger nok i denne betente saken. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn