Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Omorganisering av Norsk Travsport

Politikk
Del:  

På forrige general forsamling i DNT uttalte Knut Weum følgende i sin innledende tale: «Norsk travsport har ingen større utfordringer i kommende periode». Weum visste på dette tidspunkt at Norsk travsport var nødt til å

gjennomføre den største omorganiseringen noen sinne for å møte krav i nylig tildelte konsesjon. Det er et krav om at norsk trav skal ha et felles eierskap. I dag er det slik at hver bane har forskjellig eierskap. DNT er riktignok på eiersiden i noen travbaner, men langt nær alle.

Dersom Norsk trav skal møte krav til organisering i forbindelse med ny konsesjon innen 2022, må eierskap over hele fjøla endres og legges i en felles pott. Denne potten heter Norsk Trav AS.

Weum skriver følgende i e post 04.09.18 på spørsmål om organisering. 

«Hvordan skal man hevde «kontroll» i eget hus når eierskapet i banene er vidt forskjellig?»

«Eierskap til driftsselskapene kan, hvis eierne vil, bli samlet i Norsk Trav Holding AS. Det er det ikke noe kontroversielt med»

Kontroversielt? Disse utsagnene er i aller høyeste grad kontroversielle. Dette betyr i praksis at eierskap i alle landets baner skal legges inn i Norsk Trav AS. DNT har ikke selv midler til å kjøpe banene. Det betyr at oppgjør for banene må skje i form av bytte av akser.

Norsk Trav AS er registrert med følgende formål: «Å være det sentrale og utøvende driftsselskapet for travsporten i Norge og det sentrale eierselskap til selskaper som driver travløp.»

På Forus er banen lokalt eid. DNT har ingen eierinteresser i selskapet pr i dag. Det betyr at dersom Forus skal drive toto kjøring etter 01.01.2022 må driftsselskapet legges inn i Norsk Trav AS. Hva er Forus travbane verd? Hva blir da bytteforholdet?

 

Utfordringen, kjære venner, er formidabel. Norske myndigheter har stilt strenge krav til travsporten og dens organisering. Vi har nå to år på å omorganisere ALL DRIFT på baner som utøver toto kjøringer. Det er altså ikke styret og administrasjonen i DNT som krever dette, men de er satt til å utføre omorganiseringen. Det er, etter min oppfatning, en skandale at dette ikke er allment kjent i trav Norge.

 

Jeg har selv vært med på tilsvarende omorganisering om følger av krav om konsesjon. Dette var midt på 2000 tallet. Disse prosessene er svært krevende og påvirker alle som er en del av sporten. Det er derfor svært viktig at alle forstår hva som skjer for deretter å skjønne hvorfor disse endringene må på plass.

Det kan godt hende at vi på sikt vil være tjent med denne omorganiseringen. Spørsmålet er om vi har tillit til at sittende styre og administrasjon har kompetanse og evne til å stå for denne gjennomføringen? Frem til nå har de ikke vist seg tilliten verdig da «ingen» enda har hørt noe om dette.

 

Det nærmer seg ny generalforsamling i DNT. Hvem skal vi da stemme på? Hvem har vi tillit til at kan lede denne omorganiseringsprosessen?

 

Det kommende valget er kanskje det viktigste i DNT`s historie, og delegatene fra forbundene i det ganske land har et stort ansvar i det de legger sin stemmeseddel i hatten

 

Leder av Mandal Travklubb

Trond Jaabæk

Tips en venn