Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Banker Hall til Norge

Del:  

Årets 2-åring i Nord-Amerika i 2000 Banker Hall (bildet) kommer neste år til å oppstalles i Norge. Det er tidligere styreleder i DNT Øistein Eriksen som har leid hingsten for minst tre sesonger. Balanced Image-sønnen som tjente over en million dollar på drøyt tolv måneder i USA vant seks av ni løp som 2-åring.

Finalene av Breeders Crown og Ontario Sire Stakes Super Finale var to av seirene. Året etter var han favoritt i selveste Hambletonian men hesten ble utstyrt med hele skylapper og pullet seg bort i tet og endte til slutt som tredje der. Som 3-åring vant han også Yonkers Trot og Canadian Trotting Classic. Det er således an av de aller beste 2- og 3-åringene som kommer til Norge.

Hvor skal hesten oppstalles?

- Den blir oppstallet på Asak Stutteri i Sørum, litt sør for Kløfta. Her er det veldig kort vei til Gardermoen for transport av sæd. Jeg har gjort avtale med eierne av Asak og der fnnes en svært dyktig veterinær som kommer til å ta seg av innseminering o.l. Hun heter Hege Hjelkrem og har lang erfaring.

Kostnader ved bedekninger er store, ved å importere bedre stasjonshingster til Norge vil man få en betydelig billigere regning.

Det er litt nostalgisk i dette også. Harald Lunde som for mange år siden var trener på nettopp Asak Stutteri er fortsatt medeier av Banker Hall forklarer Eriksen som selv har lang erfaring med avlshingster. Han var formann i Stall Magic som importerte unghestsjernen Moment Of Magic (far til Bicycle) til Norge. Siden ble han leder av Kjenndalen Avlssenter, da hentet han hingster som Express Ride, Why Not og Noble Hanover til landet. I tillegg hentet han og Espen Gundersen My Nevele til Norge for mange år siden.

Så du mener stasjonshingstene i Norge er for dårlig?

- Jeg mener det finnes noen bra men mange som ikke er gode nok. Norvelous Hanover, Cigar Bar og Chipmate er absolutt plussvarianter men ingen av dem er egentlig i nærheten av å bli kåret til årets 2-åring i Nord-Amerika. Der er Banker Hall i en klasse for seg. Thai Tanic har også gode pretsasjoner men han konkurrerte ikke på den siden av Atlanteren.

Stammemessig?

- Banker Hall er etter mangfoldig champion Balanced Image. På morsiden er det krutt. Suksesshingst Broadway Halls mamma er etter B. Cor Tamara og en sønn av Balanced Image. Banker Hall selv etter Balanced Image og en annen datter av B.Cor Tamara. De er veldig tett i slekt med hverandre.

I sin første kull fra 2003 kom det en rekke topphester, hele fire millionærer havnet her i Skandinavia. Emantee 10.6 ~ 3.2 sek som ble nummer to i Hambletonian Oaks (red anm: nå i norsk eie via Tom A. Lund) Klipspringer 11.3 ~ 1.1 mill, Big Star 11.1 ~ 1.1 mill (red anm: eid av Bjørn Skabo.Liverød) og Emotional Dust 12.1 ~ 1.2 mill. Hele 30 av 36 hester har startet fra det første kullet hans i USA, det er kruttsterke tall legger Eriksen til.

Her hjemme har vi sett speedkulen Sune Palema vinne det ene storløpet etter det andrem han er også etter Banker Hall.

Når kommer hesten?

- Jeg henter ham i løpet av september så blir han vist på kåringen på Bjerke i oktober.

Lykke til!

Takk for det avslutter Eriksen.

Foto: Trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!