Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin Sund, Magnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars Philip, Gigi Follo, Soltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventus,  S.K.s Sagitta,  Ultimo Tango Tangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft, Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit

Kjell Terje Ringdal, hvem er han egentlig?

Del:  

Den mangeårige media- og kommunikasjonsmannen har vært i NRK, direktør i verdens største kommunikasjonshus, McCann Informasjon, han har jobbet for Utenriksdepartementet, han har fått

Peer Gynt til New York sammen med Ari Behn, han har markedsført Oslo kommune i Kina… Og han har nå sist vært svært synlig medarbeider i det like synlige Dinamo – og han var grûnder av et av Norges første PR-selskap Konsensus Kommunikasjon der han var i 8 år.
Dessuten er han den som startet Washington-seminarene, der norske politikere og journalister reiser hver høst for å lære politikk og PR. Der får han, en gang i året, oppfylt sin barndoms drøm om å bli rektor….
Og som om det ikke var nok; Ringdal startet også i 1997opp Psykologbistand AS. Norges første private selskap som selger psykologtjenester.
Noen av selskapene som har brukt Ringdals tjeneste er: Norad, Røde Kors, Redd Barna, Tusenårsmålene, Kreftforeningen, IKEA og Telenor Puh! 3-barns-pappaen med rød trevilla på Nordstrand og svensk kone har fått dagene til å gå.

Om du først trodde han bare har peling på reklame og kommunikasjon tar du feil. Kjell Terje er tidligere norgesmester i håndball med Runar, hvor han spilte høyre kant.

Mandag ble vi med den nye kommunikasjonsdirektøren på jobb for å komme litt under huden på mannen som mange har hørt om, men få i sporten kjenner. Hans jobb er å bedre hele travsportens rykte og renomé, nærmest fra A til Å. Hva er da mer naturlig enn å opptre på landsdekkende tv, nemlig på Frokost-tv på statskanalen NRK.

I lett duskregn kommer han presis klokken 07:45 som avtalt til Youngstorget, vi liker presise avtaler så dette lover bra. 51-åringen holder seg godt, men skal man på tv er det ingen bønn. En kjapp tur til sminkør Gunn Hundere er obligatorisk (bilde), dette har Ringdal vært med på før. En lett og ledig tone med sminkedamen sier meg at nervene er under kontroll. Kaffe med en skvett melk og en kjapp gjennomgang av diverse tall og opplysninger er viktig før sending (bilde). Snart på luften nå. Det er pause og Petter Nome kommer for å ta imot, trodde vi. - Slapp av i to sekunder, jeg må lufte bikkja litt kjapt kommer det fra Nome i det han passerer i høy fart. Kort tid etter er han tilbake. De siste justeringer foretas og så er det rett i sofaen med både Cille Biermann og Petter Nome (bildet øverst).

Kjell Terje prater mer enn villig om hester, spillere og deres vaner tross at han var helt grønn på området for under seks måneder siden.
- Det er viktig at vi øker tilbudet til de som vil oppsøke en travbane. Vi søker etter flere som har lyst til å spille på hest, ikke nødvendigvis få de som spiller fast til å øke innsatsene, men få flere interessert. Han går så langt som å påstå at travsporten er en folkelig bevegelse, muligens harde ord, men når Ringdal sine mål så får han rett til slutt.

- Hest er viktig, på det området er Ringdal krystallklar, og han sier det på en måte som får alle til å tro på det. - Ikke bare sysselsetter sporten veldig mange mennesker, men travsporten gir over 500 millioner kroner tilbake til et levende lokalsamfunn i form av verdiskapning, kulturbevarelse og ikke minst at hesten er et nyttig middel i arbeid med både fysisk og psykisk hemmede mennesker. At travspillere stort sett liker kjøttkaker, noe en fersk markedsundersøkelse viser legger han ikke like mye alvor i.

Lørdag er en historisk dag for hans nye arbeidsgiver, Norsk Rikstoto. Da arrangerer nemlig Norge og storebror Sverige et travstevne sammen for aller første gang. Arenaen er Momarken Travbane i Østfold, helt inntil E-18 i Mysen så det er umulig å passere det usett med mindre man ikke har øynene åpne. - Dette blir utrolig spennende sier en tydelig engasjert Ringdal. Ikke bare lokker en supergevinst på 66 millioner kroner, men det at flere av de beste hestene fra Sverige og Norge skal kjempe en intern landskamp i trav er også unikt.

Etter Frokost-tv har Ringdal nye møter på agendaen, vi tar oss allikevel tid til noen spørsmål.

Hva fasinerer deg med travsporten, og helt ærlig, kunne du i det hele tatt navnet på en travhest for 1 år siden?
- Travsporten er kraftfull, fargerik og med en imponerende infrastruktur. Vi er på tv hver dag, vi kan serve våre spillere til alle døgnets tider – og ikke minst; vi er en kraftfull ressurs i det norske samfunn. For ett år siden hadde jeg de gamle navnene inne: Rex Rodney, som jeg faktisk har kjørt som NRK-reporter, Sugarcane Hanover, Alm Svarten – og Vestfold-kuskene Ulf Thoresen og Hans Petter Tholfsen, som var nabo i min hjemby Sandefjord. Men ellers har det vært tynt, ja. Men jeg mener faktisk at det ikke er tvingende nødvendig med dyp kunnskap om trav, hvis man kan kompensere med evner til å planlegge kommunikasjon. Du behøver ikke være syk for å jobbe med informasjon på Ullevål…

Du har flere ganger uttalt at sporten utad virker veldig maskulin.
- Etter noen uker fant jeg ut at helhetsbilde bør endres, og da med en mer feminin linje og profil. Skal hestesporten få full aksept må den appellere til alle grupper i samfunnet. Nå er det bare far i huset som spiller, det er vi ikke fornøyd med. Hestesporten er fantastisk og den både skal og bør være for hele familien.

Til slutt, hvorfor sa du ja til denne jobben når du overhodet ikke har vært involvert i travsporten før?
– helt ærlig; min første tanke var at her kan jeg ikke jobbe. Men etter lange samtaler med min kloke og hesteinteresserte kone, så jeg at her kan det bli spennende. Ikke minst fordi jeg liker å jobbe med det som er vanskelig. Jeg liker at det blåser. Nå har jeg til og med begynt å like at folk flirer av mitt jobbvalg. For vi skal vise dem! Travsporten skal få en kulere og mer tilgjengelig profil. Vi skal åpne opp vår lille kuppel og slippe inn nye typer mennesker; yngre, kvinner, idrettsfolk, moderne menn, homser, finansfolk, barn….Vi skal koble oss på samfunnet!

Foto: Trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!