Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Emil Mollyn vant familiestriden

Sport
Del:  

For et år siden var Emil Mollyn på sitt aller beste med syv seire på elleve starter. Siden har det gått litt i dur og moll. Nå er Järvsöfaks-sønnen til Team Emil i praktslag igjen. Lørdag 

deltok 6-åringen i et herlig oppgjør om Uno-X-løpet som inngår i Kaldblodscupen under V75-stevnet i Drammen.

Ledende Maks Mollyn tok i mot sin tremenning Balder Mollyn i front. Når favoritten Bråtnesfaks, som galopperte litt på startsiden, ble sendt i vei fra køen etter en snau runde var ikke Ole Johan Østre sen om å melde nok en tremenning på i kampen. Emil Mollyn tok etterhvert plassen i dødens og dermed satt de tre tremenningene Maks Mollyn, Emil Mollyn og Balder Mollyn i tet, dødens og andre utvendig. Oldemor Nanna er felles for de tre fra dette bunnsolide Hjørnerødslaget. Vetle Petter fikk tredje utvendig. Tempoet var ikke all verden. 27.5/500 meter og 28.0/1000 meter.

Fra dødens kunne Østre ta i mot favoritten Bråtnesfaks som overhodet ikke var kjørbar på svingene. En runde fra mål var Bråtnesfaks fremme hos lederen men i Drammen kommer svingene kjapt og i nest siste sving gikk han med hodet 90 grader utover, da var det over. Emil Mollyn var det definitivt ikke over for. Han overtok føringen mot siste sving og forsvant fra de øvrige mot mål. Vetle Petter spurtet flott som annen mens Horgen Lynet, som også galopperte noen steg fra start avsluttet veldig fint til bronse. 

Vinnertiden ble 1.27.3/2100 auto og førstepremien lød på 50.000 kroner. Petter Glittum trener hingsten som nå har vunnet seksten løp. Grunnlaget foreløpig står på 699.000 kroner. Glittums samboer Ane Thoresen er oppasser mens Jørn Einar Gjertsen, nevnte Glittum og Torfinn Kreken skjuler seg bak pseudonymet Team Emil. Elisabeth Hjørnerød fra Fredrikstad er oppdretter.

Det var som ventet bare latter og glede når seiersbildet skulle knipses. Ole Johan Østre, Ane Thoresen, Emil Mollyn og Jørn Einar Gjertsen hadde all grunn til å være stolt. 

Resultater: 

Foto: Trav24.no

Tips en venn