Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeiere: Ola Hverven og Arild Martinsen

Del:  

Ola og Arild trakk lykkeloddet da de kjøpte Boreas fra Tyskland. 4-åringen har imponert med sine 6 seire i 2008. På lørdag er det store muligheter for at eier duoen kan entre vinnersirkelen nok en gang. Ola Hverven og Arild Martinsen er ukens hesteeiere på Trav24.no

Navn? Ola Hverven og Arild Martinsen

Jobb? Førtidspensjonist/ selvstendig næringsdrivende

Livsmotto? " Always look at the bright side of life "

Eier av? Boreas V75-5

Hvordan og hvorfor kom dere inn i travsporten?

Ola: Vokste opp ved Bjerkebanen den gang Buer- og Ulvengutta dominerte.Jobbet i totoen i ungdomstiden. Bestemte meg da for å kjøpe hest når jegpensjonerte meg.

Arild: En gang konkurranseman alltid konkurransemann. Som hesteeier får jeg dekket det behovet.

Spiller dere på hest? Ja, men ikke på egen hest.

Har dere eid eller eier dere flere hester?

Ola: Ja, er med i andelslaget som eier Cat Manzi.

Arild: Mange gjennom årenes løp.

Hvordan ser dere for dere løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste?Boreas trener bra. Han og HC Holm har vunnet fra alle posisjoner og finner nok en god løsning denne gang også. Hvorvidt det er godt nok til å vinne gjenstår å se.

Beste travbane å besøke? Biri og Jarlsberg.

Beste travminne? Vi er begge enige om at Boreas sin første seier 1.feb. 2008 er vårt største minne. Da fikk vi bekreftet hans talent. Og at de beslutninger vi tok underveis hadde vært riktige.

Vi så med en gang da han kom til landet høsten 2006 at talentet var der samt at noe var galt. Vi bestemte oss der og da at hesten skulle sjekkes opp og var svært opptatt av å få stilt rett diagnose. Etter å ha fjernet en løs bensplint, fått han kastrert og orden på noe småtteri var han klar til å trenes/bygges opp til løp. Det var ikke bare vi som eiere som var stolte på Biri denne kvelden. Steinar Holm og hans folk hadde også en grunn til å være like så.

Beste hesten du har sett?

Arild: Almsvarten. Unik utstråling/ vinnerskalle.

Ola: Far til Boreas. Coktail Jet

Hva heter norges beste kusk? Vi har valgt å bruke H.C Holm. Han fremstår som en kusk som ikke er redd for å tape.

Hva heter norges beste trener? Vi valgte Steinar Holm fordi vi er tilhengere av at hester må trenes mye/hardt for å bli gode og derigjennom trives som løpshester.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Vi vil ikke overlate et flott dyr til trenere uten formell kompetanse. Det finnes mange flinke amatører. Men det er ikke poenget her.

Hva er det første dere hadde endret på om dere fikk bestemme over norsk travsport? Behovet for helt grunnleggende endringer er betydelig. Ligger på alle viktige utviklingstrekk i samfunnet ellers på etterskudd. De siste års skandaler/siste tids hendelser minner om en tid som ellers forsvant med murens fall..Vi begrenser oss til hesteeieren: Det er ganske utrolig at det er hesteeieren som er den som ligger nederst på rangstigen i denne sporten, være seg muligheter for et økonomisk fornuftig resultat, oppmerksomhet og respekt.

Hva synes dere om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Er målet å opprettholde aktivitetsnivået(antall løp) virker dagens fordeling OK. Uten bedre rammebetingelser for eiere og de som lever av sporten(trenere og stallpersonell samt oppdrettere) vil den sportslige utviklingen i Norge på varmblodssiden tape i konkurransen og raskt stagnere. Dagens ildsjeler/idealister vil ikke bli erstattet av nye. Jfr her også svaret på spørsmålet ovenfor.

Hvis dere i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger dere å reise og hvorfor?

Arild: Påsketravet på Klosterskogen. Fin sport og trivelig bane.

Ola: Jarlsberghelgen. Fin sport og sommerstemning.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!