Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well Made, Like No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeLike No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Gabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeLike No OtherGreat Love StorySliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

Ukens hesteeier:Tom Krageboen

Del:  

Det viktigste er ikke å delta men å vinne, er hans livsmotto. Og med Bork Odin til start på Drammen Travbane på lørdag er det ganske sannsynelig at seier blir fasit. Tom Krageboen er ukens hesteeier på trav24.no

Navn? Tom Krageboen

Jobb? Selvstendig næringsdrivende

Livsmotto? Det viktigste er ikke å delta men å vinne

Aktuell med? Bork Odin V75-1

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Min far, Tor Krageboen, tok meg med på Jarlsberg Grand Prix helgen da jeg var ca. 18 år. Arild Berås og Johan Ribe var med og vi kjørte en bobil med kjøleskapet fullt av Budweiser. Faren min hadde ei god varmblodshoppe på den tiden som het Laine Hjordal som var med i hoppeutgaven av det som idag heter Ulf Thoresens Minneløp. Sol, fine damer og trav var en kombinasjon som fenget unge Krageboen.

Spiller du på hest? Ikke så mye, bruker såpass mye på hestene at jeg nøyer meg med å sette en 1000 lapp på mine egne hester en gang imellom hvis de er undervurdert. Har blitt lite spilling i år...

Har du eid eller eier du flere hester? Jeg har plukket egenhendig ut og eier / har eid følgende hester:

Gann Vinn, 23.8 v- 578.000, 23 seire Raikkonen,(4) 23.1- 467.000 Kongepokalvinner Krageboen,(4) 26.4v- 694.000 Derby treer
Bork Odin (3) 28.4- 350.000 Har også eiet Hoppe- Kriterie- og Derby vinner Lome Rigla(885.000)som jeg solgte til Jon Hasle som 2 åring samt Gann Pål (403.000) som jeg gav vekk til den eldste av Arild Berås sine døtre, Madelen.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste? Forhåpentligvis tar Solberg og Bork Odin det rolig fra start, bruker første runden på å forsere seg frem i posisjon og overtar teten i løpet av sisterunden. Frykter noen som står 40 meter lengre fremme, men ser jo at det kan gå med et normalt løp.

Beste travbane å besøke? Har vunnet 5 av 7 mulige storløp på Klosterskogen, så det er utvilsomt min favorittbane.

Beste travminne? Raikkonens seier i Kongepokalen ifjor. Da hørte mesteparten av restaurantgjestene på Bjerke primalskriket mitt.Bork Odins opphenting på Jarlsberg 8. november i år står også høyt på listen .

Beste hesten du har sett? Min favoritthest er utvilsomt Moe Odin.

Hva heter norges beste kusk? Jeg ser på seiresprosenten til kuskene og da ligger Tom Erik Solberg og Åsbjørn Tengsareid helt oppe i toppen. I storløp så er jo Vidar Hop enestående foreløpig, og når det gjelder vanlige løp så kan jeg jo ikke ta fra Erik Høitomt at han vinner flest løp.

Hva heter norges beste trener? Rommetveit er god både på det psykiske og treningsmessige planet. Han har et meget godt team rundt seg med Thorsheim og Annicka Thoresen i spissen. Helge Sveen og Edvard Lindalen bor grisgrendt til når det gjelder behandling av hestene men er noen arbeidsjern som fortsatt kommer til å hevde seg godt fremover.Har også tro på Kristian Malmin, Anders Wolden og Tom Erik Solberg av de unge. Har også hatt gleden av å ha hatt hester i trening hos championtrener Kjell Håkonsen , og rogalendingen Kåre Refsland gjør jo sine saker meget bra.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Jeg var enig i begynnelsen at det ville være en fordel at trenerne fikk et kompetansebevis slik at sporten kunne bli tatt mer på alvor , spesielt med henblikk på "hest i næring". Jeg har imidlertid kommet sterkt i tvil om dette i den senere tid.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Jeg hadde øyeblikkelig bedret hesteeiernes status i sporten. Idag blir det gjort altfor lite stas på disse. Vi er tross alt fundamentet for hele sporten. Jeg hadde også forbedret informasjonsarbeidet til DNT .De er i ferd med å bedre seg nå for tiden, men har ennå en god vei å gå.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Synes den skal være nøyaktig 50/50. Vi er best i verden på kaldblods og en middelmådighet på varmblods. Hvorfor skal vi ikke satse like mye på det vi er gode på her til lands ?

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? Påsketrav på Skien, det første vårtegnet etter en kald vinter.

Foto: Bork Odin og Tom Erik Solberg, trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!