Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeier: Terje Svendsen

Del:  

Han har 3 hester til start i V75 løpene på Bergen Travpark, 2 av dem skal gå i Svendsen Glass løp, så da spørs det om han kanskje må dele ut premien til seg selv om en av hans hester skulle gå helt til topps. Terje Svendsen er ukens hesteeier på Trav24.no

Navn? Terje Svendsen

Jobb? Eier og jobber som montør i Svendsen Glass AS

Livsmotto? Synes det er ganske greit det som kan gjøres i morgen

Aktuell med? Digital Charcoal og Grand Du Ling iV75-2, Matador F.I. V75-5

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Ble med venner til Nesttun Travbane i 1981
Og siden har jeg hengt med hele veien . Travsport er Terapi i en travel hverdag

Har du eid eller eier du flere hester? Ja mange og nevner noen: Darna Corleone, Silvana Landery,Pussy`s Pride,Herta Holmager,Lillruben og eier i dag Digital Charcoal, Matador F.I., og Grand Du Ling

Hvordan ser du for deg løpene på lørdag, og har hestene trent fint i det siste? Mine hester står nå på trenerstaller, 2 hos Frode Hamre og 1 hos Åsbjørn Tengsareid og de trener alltid like fint, som Ove Wassberg sier de er Dunderfine. Digital Charcoal leder fra start til Mål, Grand Du Ling har fått dårlig spor ( som jeg ikke forstår) for jeg får jo alltid gode spor, men holder god form. Matador F.I. sier min gode venn Atle Hamre det holder med ett X i det løpet.

Beste travbane å besøke? Definitivt Jarlsberg Travbane.

Spiller du på hest? Ja, daglig. Vil trekke frem rikstotoen på Bergen Travpark 05.07 2008
Det begynte med Pålmax og Øyvind Austevoll som 10 valg og Reitdono Eirik Høitomt som favoritt, som dessverre delte seieren i vårt tilfelle var det dessverre pga kryssforskjell.
Da vi var med til siste avd og Enjoy The Dance var stor favoritt, hadde vi krysset for Rembrandt November som blåste rundt feltet og sa takk for følget langt inn i oppløpet, så skjer det som ikke var mulig, den godeste Rembrandt løp rett i en vegg jeg aldri har sett og har fortsatt ikke sett den veggen og lurer på hvor den veggen kom fra enda, da kom Hans Petter tilbake og vant som stor favoritt, hvor han sa på sermoniplass. ”Jeg konsentrerte meg om annen pga Rembrandt var jo i mål”. Da kjente jeg det berømte håret slapp fra skinken på den ene siden .

Beste travminne? Da Digital Charcoal vant Haukåsløpet i 2007, etter en 10 åpning med favoritten Bauxite trykkende utvendig, så hold hun unna og vant sikkert med Ove Wassberg i vogna. Det blir aldri glemt.

Beste hesten du har sett? Varenne

Hva heter norges beste kusk? Gul Kusk Svein Ove Wassberg

Hva heter norges beste trener? Stall Frode Hamre innen 5 år, Det er godt å være hest hos Frode, som han sier, når jeg ringer, ”Hesten din er blank som en sel Terje” og det er alltid like kjekt å komme til den stallen å se hvor godt stell det er på de hestene som står oppstallet der.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? De som lever av Trav, har stort sett blitt skolert gjennom morsmelken, og det er mange svært flinke håndverkere innen travet, men de som trener hest for andre, synes jeg det er helt greit med en tur innom skolebenken. For på skolen vil de nok lære seg å ta telefonen når den ringer og tror også de får en lett brifing om mobiltelefoni om hvordan den virker. Så de kan ringe opp igjen en hesteeier som har ringt mens telefonen stod på lading.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Sportrekkning. Der synes jeg Ågot Stordal hadde ett kjempegodt forslag med sporsum, høyest sporpoeng gir lavest spor. Da hadde vi unngått alle disse som blir ” tett i halsen” før en Rikstoto fra spor 8.-11 og 12 og kunne gitt den plassen til en som tihører det distriktet som avholder V75 og mer en gjerne starter fra nevnte spor, men kom ikke med pga lite poeng i raden.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Ja den modellen synes jeg er helt grei
Bør unghestene få mer penger å kjøre om? Nei de har nok å kjøre om, synes heller ” matlappen” burde vært økt og mere bredde i premiene. Så grasrota fortsatt spirer og holder fulle felt til stevnet. Amatørene holder feltene oppe og lager Travløp.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? Uten tvil Sommertravet på Jarlsberg, det er unikt.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!