Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit, Prins AliVelvatter (US),   Belle Reine,  SacrificeNorsjø Janka, Holen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.N, BonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo Torkdahl, Bless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars Philip, HerlighetenFjell Fjollå, FjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E.

Ukens hesteeier: Lise Dalbakk

Del:  

Denne ukens hesteeier eier ingen hester alene, men er ansvarlig for flere andelslag. -Det kommer alltid en god hest fra Torpa, er hennes livsmotto. Lise Dalbakk er ukens hesteeier på Trav24.

Navn? Lise Dalbakk

Jobb? Regnskapsmedarbeider på Våpensmia på Dokka

Livsmotto? Det kommer alltid en god hest fra Torpa

Eier av? Torpa Gro V75-1 , men jeg eier i prinsippet ingen hester. Jeg styrer økonomien i flere andelslag av samboers oppdrett sammen med ham. Det er viktig at det finnes en ansvarlig som sørger for økonomien og innmeldinger til klassiske løp osv. Akkurat nå står jeg ansvarlig for andelslagene Stall Groy - Torpa Gro og Torpa Gry (15 eiere). Stall Torpa Hauk - Torpa Fly (7 eiere), Stall Torpa J. - Torpa J. (10 eiere) og Stall Torpa Jan - Torpa Jan( 10 eiere) som alle er under våre vinger. Fant akkurat ut her om dagen at vi har etablert 8 andelslag på egne oppdrett med til sammen ca. 80 eiere, brorparten nye eiere! Ikke dårlig? Tilsammen har/er det 140 personer som eier eller har eid en Torpa hest de 7 årene vi har holdt på. Vi selger ofte hestene som føll og mener med riktig oppfølging og med mnd. rapporter dette er et greit opplegg. Man må legge alle kort på bordet og være ærlig hele veien, om hestene blir bra er umulig for alle å si på forhånd, men vi legger alt til rette for at de skal bli det

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? DET er utelukkende Pål sin "skyld"

Spiller du på hest? Sjelden, andre i familien tar seg av det

Har du eid eller eier du flere hester? På gården har vi akkurat nå 5 avlshopper og ett hoppeføll e. Torpa Carl som vi er veldig stolte av. Vi venter føll e. Moe Odin og Riska Lill en av dagene, som blir bror eller søster til Sjefslill. Og så venter vi den førstefødte u. Vita Vinna e. Keik Jo som skal komme St. Hans aften, Vita Vinna er ett barnebarn til Lona Troll, hun gikk 28,3 som 3 åring og forhåpentlig en vi kan få det moro med i avelen fremover. Vi kjørte akkurat andelsguttene (30 eiere totalt) Torpa Jan, Jo og J. til Alvdal i Østerdalen på ferie før alvoret begynner 1.sept.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste? I følge Ole Peder Synstelien er formen på sakte oppadstigende, men løpet i Drammen kunne jo ikke blitt verre? Sprint, fullt felt, bakspor på tillegg og 4. spor - verre blir det vel ikke? Det er bare tryllekunstneren Gunnar Austevoll som kan redde en premie.

Kommer du til å være på Drammen Travbane under løpet? Nei, hyttesesongen står for døren og vi må prioritere det.

Beste travbane å besøke? Biri

Beste travminne? Derbyseieren med Torpa Carl. Jeg og Pål sitter fortsatt med en tåre i øyekroken hver gang vi ser DVD' en og Carl setter fart ut på siste bortre. Det er helt stille i stua i et par minutter etterpå.

Beste hesten du har sett? For meg er det bare Torpa Carl.

Hva heter norges beste kusk? Gunnar Austevoll

Hva heter norges beste trener? Veldig vanskelig, men jeg har sansen for Steinar Holm, vi skulle gjerne hatt et oppdrett til ham, men jeg tror han driver bare med varmblods? Ellers er det vanskelig å nevne en spesiell. De vi bruker nå har alle ulike kvaliteter. Jeg kan f.eks. også nevne Ole Peder Synstelien, Finn Holmen og Åsbjørn Tengsareid.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Har jeg ikke noe forhold til.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Nå er ikke jeg den rette, så jeg ville nok ansatt Pål. Han har veldig mange ideer og jeg tror mange måtte sett seg om etter ny jobb i slutten av den dagen. Ellers er det noen temaer som går igjen her i huset: Oppdretterpengene MÅ opp, jeg ville også at ponni, mønstring og prøveløp om ikke annet ble lagt ut på loopen på RD. Tenk på alle de andelseierne og oppdretterne som sitter rundt omkring i landet og vil se avkommene sine, også spillerne ville dratt nytte av dette. Jeg er sikker på at RD ville fått mange flere kunder også!

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Det er helt på det rene at kaldblodshesten MÅ bevares, alt kan ikke dreie seg om penger. Når det er sagt skulle jeg gjerne ønske meg en kaldblods med mere tæl og styrke, flott med langløp hvor sterke hester går i sporene. Altså 50/50

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? Jarlsberg, stor stemning!

Bildet er av meg sammen med avdøde Torpa Hauk

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!