Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeier: Lars Gunnar With

Del:  

Han ble fascinert av sporten som 13-åring etter å ha sett travløp på tv. På lørdag er han nok på plass på sin favorittbane Biri for å følge Classic Tile sin debut mot eliten. Møt Lars Gunnar With som er ukens hesteeier på Trav24.no

Navn?

Lars Gunnar With

Jobb?

Starter i ny jobb som Daglig Leder i IT-bransjen til høsten

Livsmotto?

Kardemommeloven er helt suveren

Aktuell med?

Classic Tile V75-6

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten?

Tippet V6 (i mammas navn) ved en tilfeldighet når jeg var 13 år og bodde i Berlevåg. Så løpene på TV og ble fasinert av sporten. Flyttet fra Finnmark til Skien når jeg var 16 år og dro rett opp til Klosterskogen. Det var stort å se travløp live for første gang!

Spiller du på hest?

Ja, men det blir stort sett moderate innsatser, og ditto premier.

Har du eid eller eier du flere hester?

Classic Tile er den første hesten jeg er med å eier. I fjor kom vi over Hudson Broline og lagde et nytt andelslag av den.

Du er aktiv i flere andelslag, kan du fortelle litt om hvordan du finner eiere, og hvordan dere driver lagene?

Alle deleierne er rekruttert fra bekjentskapskretsen min. Og samtlige får først klar beskjed om at en travhest i utgangpunktet er et tapsprosjekt med flere nedturer enn oppturer, men at det er en investering i spenning og opplevelser. Blir det penger til overs er det som ren bonus å regne. Hva angår driften, mener jeg det er viktig med løpende informasjon (også når det går dårlig) og ikke minst ryddighet. Vi har sameiekontrakter og tydelige vedtekter som dekker alle eventualiteter. I tillegg må det legges frem oversiktlige regnskap.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste?

Har lært meg at løpene aldri blir slik man ser de for seg på forhånd, men vi kan jo håpe på andre utvendig og knallhardt tempo. Da kan alt skje. Realistisk sett har Tinita Love straffespark med en puddel i mål, men jeg har også lært at store favoritter ikke alltid innfrir. Uansett, en trippelplass i elitedebuten hadde vært fantastisk. Classic ser iallefall flott ut i trening, og ryktet sier at Bullern smilte lurt etter siste hurtigarbeid på tirsdag.

Beste travbane å besøke?

Biri. Vær så snill, ikke bytt ut en eneste fredagskjøring der oppe med lunsjtrav!

Beste travminne?

Den er lett! Da Classic og Hudson vant hvert sitt løp i V75 tidligere i sommer. Ubeskrivelig, selv om jeg var på ferie og måtte se løpene i opptak på NRK. Sto i sofaen og ropte høyt. To ganger! Ren skjær galskap. Etterpå måtte jeg forklare for sønnen min på fire år hvorfor pappa klikket litt.

Beste hesten du har sett?

Fikk aldri sett Varenne live, så da sier jeg Going Kronos. Den vant ikke alle de store løpene, men det var vel strengt tatt ikke hesten sin skyld?

Hva heter norges beste kusk?

Kristian får ha meg tilgitt, statistikken sier Eirik Høitomt, jeg sier Asbjørn Mehla

Hva heter norges beste trener?

Statistikken sier Bullern og jeg er enig. Han klarer å hevde seg i toppen år ut og år inn, det står det respekt av.

Lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres?

Har ikke tenkt gjennom den problemstillingen.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport?

Fjernet Champagnegalloppen på høytaleranleggene, der den fortsatt spilles. Flåsete sagt, men det illusterer noen av de utfordringene vi har. Verden har gått fremover og travsporten henger litt etter.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods?

Hvis vi ønsker å være med å kjempe i internasjonale sammenhenger med en håndfull norske varmblods-profiler, som også trekker folk til travbanene, ja da er premiefordelingen feil. En gradvis omfordeling må i såfall til. Kaldblodstraveren er en viktig kulturbærer som vi skal ta godt vare på, men ikke på bekostning av sportens fremtid. Det er der vi er i dag.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor?

Jeg har aldri vært på Forus, men jeg sier Oslo Grand Prix. Normalt er kvaliteten på feltene best der, og etter en lang trav-vinter er dette startskuddet på en etterlengtet sommersesong.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!