Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeier: Kristian Skullerud

Del:  

Han er ikke redd for å si hva han mener, og han drømmer om seier på selveste Oslo Grand Prix dagen med Queen Of My Heart i montéløpet. Kristian Skullerud er ukens hesteeier på trav24.no

Navn? Kristian Skullerud

Jobb?
Sjefredaktør i GD-konsernet på Lillehammer som utgir dagsavisa GD, ukeavisa Norddalen og nettavisene gd.no, gdpuls.no og hyttepuls.no.

Livsmotto?
Har ikke et enkelt livsmotto, men prøver å leve etter stikkord som solidaritet og nestekjærlighet. Jeg forsøker også å la avisene jeg er ansvarlig for være preget av slike verdier. og av optimisme, toleranse og framtidstro.

Eier av?
Queen Of My Heart V75-7

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten?
Jeg har en funksjonshemmet sønn som er bundet til rullestol. Jeg forsøkte med ridning for han, men det var ingen stor suksess. Han var imidlertid begeistret for hestene, og vi ønsket å fortsette med hester i en eller annen form. Samtidig hadde min far ei gammel avlshoppe med travblod. Hun gikk i Sikkilsdalen med travhingster som Texas Jan og Myllargutten. Ikke all verden til avlshingster, men avkommene ble solgt til Vestlandet og presterte veldig bra. Vi bestemte oss for å beholde et avkom selv, og dermed var det hele i gang. I neste omgang kjøpte jeg en kaldblodsåring etter Sæterbest og Bipila som het Jossa. Deretter kom Magga Best som ga meg mange store opplevelser og i neste omgang mange gode avkom, blant annet Engesve Bella som vant hoppederby.

Spiller du på hest? Jeg slenger inn en kupong i blant, men det blir altfor sjelden. Jeg er vel en av de få som får kjeft av samboeren for å spille for lite!

Har du eid eller eier du flere hester?
De første årene ble det mest kaldblod. Nå er stallen fylt med varmblodshester. Fem-seks er i full trening. Fjoråret ble veldig bra med Queen Of My Heart som den beste på stallen med 12 seire, de aller fleste i monte. Men også Creamy Dream og Miss Jenipher hadde fine prestasjoner. I år er jeg usikker på Creamy Dream som har vært mye plaget av skader. Til gjengjeld håper jeg på hans 3-årige søster med Turbo Sund som far.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste?
Queen er helt rå i monte. Hun frir seg på en helt annen måte enn hun gjør i sulky. Den dagen hun viser sitt potensiale også i sulky kan det bli veldig bra. Foran lørdagen ser jeg at både tipserne og kusken ligger lavt. Det bør nok også jeg gjøre – med sulky, tøff motstand og 40 meter tillegg. Samtidig må det være lov å ha et lite håp med en hest som har vunnet fire av de fem siste startene på gode tider.

Stine Nordby, som driver på stallen hos meg, har nedlagt en enorm jobb med Queen. Hun kjørte intervaller tirsdag, og rapportene var positive. Jeg kjørte henne selv forrige uke, og hun virket pigg og fin.

Beste travbane å besøke?
Må vel være patriot å si Biri som ligger bare 20 minutter fra Lillehammer. Ellers er jeg lei av å stå ute i all slags vær for å skifte klær på travbanene før og etter lange kjøreturer mens kuskene tilbys dusj og snitter….

Beste travminne?
Det er mange gode minner. Største seier var vel Norsk Oaks med Lady Celine S i 1997. Og største oppdretterseier var hoppederby med Engesve Bella. Magga Best og Let Her Loose har også bidratt sterkt i minneboka. Men alle seirene med Queen i monte har vært veldig morsomme. Særlig når det dreier seg om en hest som var helt oppgitt. Dessuten er det veldig moro med de engasjerte og blide monte-jentene. Jeg har i blant med meg både Johanne Øveraasen, Laila Thue Nervik og Liv Pedersen i bilen på veg til løp. Det er mye hyggeligere enn å ha selskap av snorkende kusker… Ikke bare i bilen. Se på Sverige, - nå feier de også forbi oss i montesporten med enorm satsing i 2009. Det gjør de selvfølgelig fordi de ser at det her ligger et enormt potensiale, ikke minst innenfor rekruttering og profilering.

Beste hesten du har sett?
Vanskelig å trekke fram en, men hester som Varenne og Moni Maker har imponert meg voldsomt. Det er spesielt å se utstrålingen fra slike hester.

Hva heter norges beste kusk?
Jeg synes Gunnar Austevoll er flink til å få det beste ut av sine oppsitt. Ikke bare fordi han vinner mye, men også fordi han gir hestene fine løp.
Kai Johansen blir landschampion i mange år litt fram i tid.

Hva heter norges beste trener?
Noen trenere har veldig bra hestemateriell å jobbe med. Det gir dem også klare fortrinn. Jeg er like imponert over dem som får fram gode hester på et mer begrenset materiell. Og jeg synes det er grunn til å legge merke til jentene nå! Se på Gro Anita Nordby og Karoline Krogh Hansen! Har jenter noe som vi gutter ikke har? For eksempel et ekstra omsorgs-gen?

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres?
I prinsippet er det nye systemet riktig. Samtidig provoserer det meg når etablerte trenere med noen uker på skolebenken syter over at ”nå kan alle trene hest”. Den er ikke så imponerende den utdannelsen de selv har heller… Hvor mange vinnere kommer fra trenerstaller og hvor mange fra andre staller i løpet av en gjennomsnittsuke i norsk travsport?

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport?
Mye er på riktig spor nå – i motsetning til for noen år siden da vi måtte opp på barrikadene for å si vår mening om situasjonen. Men det første jeg ville ta tak i er profilering av sporten i media. Her ligger det enorme muligheter som ikke er utnyttet, og som ville gitt travsporten en stor oppblomstring. Både på TV og i aviser og ukeblader. Få fram alle de gode historiene!! Ellers må jeg jo nevne næringspolitikken. Her ligger hele nøkkelen i et tett samarbeid med bondeorganisasjonene. Vi har hatt altfor lite fokus i den retningen. Norges Bondelag bør ha enorme interesser knyttet til hest og travsport, og de har alle de kanalene inn i beslutningsorganene som travsporten ikke har. En allianse med bondelaget ville gitt resultater for mange år siden.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods?
Det er livsfarlig å si annet enn at den er grei. Men det må være tillatt å påpeke at kaldblodsløpene begynner å bli tynne….

Bør unghestene få mer å kjøre om?
Ja, i alle fall treåringene. Men se på de to siste treårsløpene – på Bjerke onsdag for varmblod og nå til lørdag på Biri. Snakk om små felt! Det er et tankekors, og spørsmålet er om høyere premier ville endret dette. Jeg tror svaret er ja.

Tror du hest i næring blir en realitet?
Det vil tvinge seg fram. Nøkkelen ligger, som sagt, i et tett samarbeid med bondeorganisasjonene.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor?
All ære til de andre, men det blir nok Oslo Grand Prix. Både hovedløpet og rammeløpene representerer årets sportslige høydepunkt i Norge. I år håper jeg også at Queen kommer ut i monteløpet på Grand Prix-dagen. I fjor vant hun monteløpet på lørdagen. Drømmen er at hun viser fram 13-tallet på søndagen og vinner foran de beste norske og svenske montehestene…

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!