Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin Sund, Magnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars Philip, Gigi Follo, Soltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventus,  S.K.s Sagitta,  Ultimo Tango Tangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft, Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit

Ukens hesteeier: Kjærsti T. Rødsjø

Del:  

Hun var med en venninne til Orkdal Travpark, og fikk prøve å ri noen hester i banen, dermed var det gjort. Nå har hun både kjøre- og montèlisens. Kjærsti T. Rødsjø er ukens hesteeier på Trav24.no

Navn? Kjærsti T. Rødsjø

Jobb? Jobber som vernepleier i en bolig for psykisk utviklingshemmede

Livsmotto? Være seg selv. Ikke være redd for å prøve nye ting. Tenk positivt

Eier av? Spirit Speed V75-1

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Var da ei venninde tok meg med til Orkdal Tråvpark. Ble kjent med folka der, og fikk prøve å ri noen hester i banen. Dette syntes jeg var utrolig gøy, tok så kjøre- og montèlisens. Morro å kunne gjøre sport ut av hobbyen.

Spiller du på hest? Nei, det har jeg faktisk aldri gjort.

Har du eid eller eier du flere hester? Hadde en Nordlandshest i over16år. Kun på hobbybasis. Men nå eier jeg bare Spirit Speed, sammen med Tom Eirik Krokdal og Gjermund Krokstad i andelslaget Stall Cannon.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste? Løpet på lørdag blir spennende :) Her får Spirit prøvd seg. Han vil komme til å møte flere meget gode hester i dette grunnlaget. Han har fått 3.spor på strek, noe jeg ikke ser mørkt på. Spirit har trent meget fint i det siste, og formen virker bra. Rideturene han får, ser ut til å gjøre ham godt. Humøret er supert. I selve løpet, håper jeg han kommer seg frem, og ikke blir sittende fast på oppløpet. Stoler på kusken, Bjørn Garberg, som nå begynner å kjenne Spirit godt.

Beste travbane å besøke? Har ikke vært på så mange forskjellige baner, men Biri er en bane liker jeg godt.

Beste travminne? For min egen del, er nok det Spirit's seier, og min første montèseier .

Beste hesten du har sett? Kommer litt an på hva man legger i 'beste hest'. Jeg har sett noen av de beste hestene gått gode løp, noe som er veldig gøy. Men jeg synes det alltid er morro med hester som overrasker. De hestene som ikke alltid spillerne tror mest på. Men som slår til, og vinner foran favorittene. Særlig om de da også har ligget lenge i dødens, eller kommer langt bakfra på oppløpet og vinner.

Hva heter norges beste kusk? Det er flere gode kusker, men Eirik Høitomt og Asbjørn Mehla er kanskje de jeg vil nevne her.

Hva heter norges beste trener? Hvis jeg skal nevne èn trener, vil jeg si Buller'n, Trond Anderssen.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Har litt delte meninger om dette. For på èn måte synes jeg at de som vil trene hest, skal få trene hest. Får jeg tror det finnes mange som kan trene travhester, uten å skoleres. Og at disse trenerne tenker litt anderledes, og kan få gode resultater med den jobben de gjør. Men på en annen side, kan dette på en måte bedre hestens kvalitet og sikkerhet. Antallet synker nok mulig en smule, men håper ikke dette går utover gnisten hos folk til å drive med trav.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Vet ikke om jeg skal uttale meg så mye om dette. Det er flere ting jeg mener kunne vært annerledes. Men det jeg vil føye til, er at jeg håper det ikke skal bli for komplisert å drive med travsport. Men et lite hopp i premiskalaen i montè hadde vært fint.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Jeg mener at premiene ikke bør sprike så mye pga hvilken rase man har. Det er èn ting det at varmblods er den rasen det satses mest på for å konkurrere i Europa og verden med. Men jeg synes ikke vi skal 'glemme' vår Nordiske rase. Jobben er den samme. Både varmblodige, og kaldblodige må trenes for å kunne få gode resultater. Å for å nå disse resultatene, trenger man en hest, god tid, og en masse flaks, speielt i travsporten. Dette er en hard jobb, og ikke alle trener hest på heltid. Jeg tror at flere av oss kanskje har dette som hobby utenom arbeid, og det er viktig at også vi 'hobby-trenerne' drives til å fortsette. Og at vi ikke 'ledes' til velge rase.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? Da ville jeg valgt Jarlsberghelgen. Dette fordi jeg ennå ikke har hatt anledning til å dra tidligere. Og jeg har hørt at stemningen på Jarlsberghelga er noe for seg selv. Så jeg tror at den er verdt å få med seg.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!