Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeier: Jan Martin Bjerring

Del:  

Hans glade og ivrige stemme fyller stuene i de tusen hjem når V75- kjøringene skal formidles på NRK. Vi har også mang en gang fått tatt del i hans glede og føleser som her, når hestene hans gjør gode prestasjoner i banen. Jan Martin Bjerring er ukens hesteeier på trav24.no

Navn: Jan Martin Bjerring

Jobb: Tv-medarbeider trav

Aktuell med hvilken hest/hester lørdag? 2 hester til start i V75.

Hvordan ser du for deg løpet/løpene lørdag? Begge hestene har 20m. Lille Grete er kjapp fra start, men har 2. rekke. Håper på et par utvendig midt i feltet og en kjapp avslutning.
Vinnelykka er treg ut. Mye avgjøres i starten for hennes del. Kommer hun nogenlunde ut, tror jeg hun i likhet med Lille Grete kommer med en kjapp avslutning og er i seierstriden.

Har hesten/hestene trent fint siden siste start? Begge hestene er i godt humør, og alt ser normalt ut.

Spiller du på hest? Jeg spiller endel. Spiller imidletid mere med hjertet enn hjernen, så uttellingen er dårlig.

Hvordan og når kom du inn i travsporten? Jeg kom inn i sporten via en nabo til bestemor på Vikersund. Han Hadde flere gode travere. Miks og Maks Molvin var gode, og det var bak disse jeg debuterte med tømmene. Jeg lærte mye av Arne Gønhovd som eide de. Han var en skikkelig hestekar.Alt jeg skrev av stiler på barneskolen handlet om disse hestene og om Thor Tholfsen som kjørte.

Er du med å eier flere hester? Jeg er vel medeier i 7 stykker. Eier kun en alene. En åring etter Vinning Kos og Lykkevinna.

 

Hva er ditt største travminne? Største minne er faktisk ikke Solvalla. Da Vidar Schwabe vant med Vinning Kos som 4-åring under Langfredagstravet på Færjestad overgår alt. 15.000 tilskuere var tilstede. Gamle Scwabe finta ut både Robert Bergh og Jorma Kontio og knuste konkurrentene. Intervjuet mellom Loket og Scwabe etterpå var helt overlegent.

Hva heter Norges beste travtrener? Uten tvil Kjell Håkonsen. Ingen er til nå halveis opp til ham.

Hva heter Norges beste kusk? Vanskelig. Jeg synes veldig mange er gode.Thor Borg er veldig høyt oppe på lista.

Hva er din favorittbane å besøke? Leangen. Trøndere er trivlige, og de har gjort noe genialt på en enkel måte for barnefamilier. Noe de ikke har skjønt andre steder. Bjerke har nok mest å lære av samtlige baner.

Tror du hest-i-næring blir en realitet? Støtter varmt opp om hest i næring.

Bør fordelingsnøkkelen endres? Her har jeg ikke så sterke meninger.

Bør unghestene få mer penger å kjøre om? Unghestsatsingen er totalt feilslått. Noe må gjøres her. 2 årsløp er uakseptabelt. Helt for kaldblodshester og delvis for varmblodet. Den tidlige satsingen på 3 åringene bør også dempes. Vi trenger løpshest. Det får vi ikke ved å brenne hestene tidlig. Så og si samtlige som brukes tidlig blir sjelden ut 4-årsesongen i banen.

Noe spesielt du vil endre på i norsk travsport om du kan velge to ting? Løpsutskrivingen er gammeldags og helt uten mål og mening. De som steller med det har en vrangforestilling

Om du bare får reise på et av følgende travstevner, Oslo Grand Prix, Forus Open, Jarlsbergs sommertrav eller påsketravet på Klosterskogen, hva velger du? Uten tvil Jarlsberg

Livs motto: Vær deg sjøl og vær snill

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!