Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

Ukens hesteeier: Håvard Dalland

Del:  

Håvard Dalland har eid hester i mange år fra sin base i Fana utenfor Bergen. I morgen er det den tyskfødte hoppa Cheela Bi som prøver seg på Forus. Håvard er ukens hesteeier her på Trav24.no

Navn: Håvard Dalland

Jobb: Selvstendig næringsdrivende. Eier HD Transport og HD utleie

Livsmotto: Det er bedre å angre på noe man har gjort, enn å angre på noe man aldri fikk gjort.

Eier av: Cheela Bi i V75-5

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten: Jeg drev med motorsport i mange år men kom til et punkt hvor jeg følte at noe manglet i hverdagen. Via kamerater kom jeg inn i hestesporten på slutten av 80-tallet, siden har jeg hatt hester.

Spiller du på hest: Jeg leverer en bong i ny og ne.

Har du eid eller eier du flere hester: Jeg har hatt veldig mange hester gjennom årene. Nå har jeg parter i fire stykker Chella Bi, Sugar Speed, Sugar Boy og In Position . Det er helt topp å eie hest sammen med andre.

Du eier også en avlshingst, hvordan er det: Sugar Boy har egentlig gjort det godt over middels. Hans syv beste avkom er alle mammas beste avkom. På få forsøk har han laget avkom som Faustino Rem 12.7 ~ 710.000, Sugar Speed 14.0 ~ 439.000, Sugar W 14.6 ~ 336.000, Forever Young 14.3 ~ 321.000, Upper Man 15.0 ~ 320.000, Miss Drug Fighter 13.2 ~ 301.000 og Whaterhead Girl 15.5 ~ 250.000. I tillegg til flere andre 15-travere. Allikevel har jeg problemer med å finne en hingsteholder som kan oppstalle han.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, har hesten trent fint i det siste: Rapportene fra stallen er gode. Hun virker til å være i form, jeg tror hun er en av tre-fire som kan vinne løpet. Hun er tøff, det er en viktig egenskap i travsporten.

Beste travbane å besøke: Jeg må si at jeg har et tonn av gode minner fra Jarlsberg opp gjennom årene. Det er flere fine baner, men det er noe spesielt med nettopp Jarlsberg.

Beste travminne: Her svarer jeg uten tvil fjorårets hoppederby. Sugar Speed vant sin kvalifisering og var en av favorittene i finalen. Der ble hun stri grunnet en skylapp som gikk ned alt for tidlig i løpet. Hun kjempet meget tappert og ble tredje. Løpet er spesielt for meg all den tid jeg eier faren Sugar Speed og moren Speed Rehersal. I tillegg er jeg oppdretter av Sugar Speed.

Beste hest noensinne: Jeg må si at Varenne har festet seg på netthinnen, ingen tvil om det. Men jeg har sett veldig mange gode hester. Ellers synes jeg det er fantastisk å se en så god hest som Rembrandt November, trent her på vestlandet. Hans 11-løp på Forus og Bergen i fjor var stor sport.

Favorittkusk i Norge: Asbjørn Mehla er en fantastisk all-round kusk som jeg liker. Lokalt har jeg veldig stor sans for Svein Ove Wassberg. Han er en grei gutt og en uhyre dyktig kusk.

Beste trener: Steinar Holm

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres. Jeg vet ærlig talt ikke helt hva som er best. Er det flinke folk som trener og fòrer hestene ordentlig spiller det liten rolle for meg hva de heter og hvilken lisens de har. Men jeg skjønner at det er lettere om alle har en lisenstype.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport: Det hadde vært å innføre pisken i løp, utvilsomt. I tillegg skulle jeg gjort noe med løpsutskrivingen. Den er ensformig og dekker ikke alle typer hester etter min mening. Se på den nye hoppeserien som erstatter Digital Visjon-serien for hopper under 600.000. Den utelukker i stor grad de tre-fire beste hoppene i årgangen som er fem år. DNT låser ikke grunnlaget ved starten av året. Med andre ord risikerer man å bli utestengt fra hele serien når som helst. Hoppene skulle selvsagt fått være med året gjennom om de har under 600.000 ved årets start. På den måten vil de med 530-550-000 i grunnlag også har en mulighet til å vinne sammenlagt.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods: Nå vet jeg ikke hvor mange varmblods og kaldblodshester det finnes, men er den fordelingen noenlunde lik, så er 50/50 greit for meg. Alle sammen skal ha mat, uansett rase.

Hvem vinner årets utgave av Oslo Grand Prix: Kom igjen når vi har startlisten klar så kan vi ta et veddemål :-)

Foto: privat foto

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!