Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit, Prins AliVelvatter (US),   Belle Reine,  SacrificeNorsjø Janka, Holen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.N, BonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo Torkdahl, Bless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars Philip, HerlighetenFjell Fjollå, FjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E.

Ukens hesteeier: Gisle Amundsen

Del:  

Han har vært medeier i rundt 20 hester siden 1991 og Klosterskogen er hans favorittbane å besøke som publikum. Jitterbug skal i ilden i V75-2 på fredag. Gisle Amundsen er ukens hesteeier på Trav24.

Navn? Gisle Amundsen

Jobb? Prosjekt Ingeniør i Servie AS.

Livsmotto? Easy come easy go

Eier av? Jitterbug V75-2

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Har flere i familien som alltid har vært travinteresserte. Faren min hadde flere dårlige og noen gode før jeg ble hektet.

Spiller du på hest? Det hender.

Har du eid eller eier du flere hester? Har vært medeier i rundt 20 hester siden 1991. De beste har vel vært Speedy Lad, Who Cares og nå Jitterbug. Både Speedy Lad og Who Cares forulykket dessverre alt for tidlig. Er for øyeblikket medeier i 4 hester. Jitterbug, Bahama Am, Cashpoint Am og Cashback. De to sistnevnte er 2 åringer som står i Sverige.

Hvordan ser du for deg løpet på fredag, og har hesten trent fint i det siste? Sporet ble bra og derfor håper vi på en god premie. Hesten har trent fint over lang tid og begynnner å komme i orden.

Kommer du til å være på Jarlsberg på fredag? Ja

Beste travbane å besøke? Klosterskogen som publikum, Jarlsberg som stallgutt.

Beste travminne? Som hesteeier var det når Who Cares kvalifiserte seg til Derby med seier i kvalifiseringen. Jeg var på Vincennes for første gang det året Moni Maker vant Prix d'Amerique. Det var en stor opplevelse å se henne slå de franske hestene, og at det var med to norske hester.

Beste hesten du har sett? Varenne og Moni Maker rangeres likt, men tror ingen av dem hadde slått Steinlager 29. Mai 2005!!

Hva heter norges beste kusk? Eirik Høitomt, statistikken taler vel for seg selv.

Hva heter norges beste trener? Synes Frode Hamre/Lars Magne Søvik har presentert mange fine og gode hester de siste årene.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Synes det er riktig å gjøre de grepene DNT nå gjør. Det er viktig at ansvaret blir lagt på treneren av hestene og ikke hesteeierene slik det er nå når treneren ikke er lisensiert. Dette gjelder det økonomiske, karantenetider, dopingsforeskrifter osv. Det er viktig at alle som trener hest for andre blir kurset og opplært i dette.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport?Fått mer trykk på å få til en god næringspolitikk slik at flere av de som satser tungt på travsport hadde gjort det hjemme i Norge. Skulle blitt mer satsing på unghester enn det er i dag. Flere løp og høyere premier som 3 og 4 åringer. Pisken burde bli tillatt igjen. Det er til tider ille å se måten enkelte kusker maner hestene. Et paradoks er jo at pisken er tillatt i Galoppsporten og andre hestesporter i Norge!! Ennå høyere premier og bedre løpsutskrivninger i Rikstotoen slik at de beste hestene møtes hver Lørdag. Det er altfor mye fokus på høye utbetalinger i Norge. I Sverige ligger fokuset på sporten og ikke minst profilene. Omsetningen er jo brukbar der også.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? For det skal bli mulighet for norsk seier på OGP dagen de nærmeste årene bør det muligens gjøres noe med fordelingen. Nei, fra spøk til revolver. Syntes fordelingen skal stå i forhold til hvor mange varmblodshester som kommer til start kontra kaldblodsene.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open og Jarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? Påsketrav på Klosterskogen fordi det alltid er veldig god stemning og de beste hestene kommer ut til start igjen. Synes også Klosterskogen er flinke til å finne gode hester selv så tidlig i sesongen.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!