Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens hesteeier: Espen Hartvig

Del:  

Ukens hesteeier gikk på skole fra 1. til og med 6. klasse i det hvite huset "bak" siste sving på Kloster, er over middels sportsinteressert og kjøpte sin første travhest i 1986. Lørdag er han aktuell med Thai Tanic på Jarlsberg Travbane. Espen Hartvig er ukens hesteeier på trav24.no

Navn? Espen Hartvig

Jobb? Sportsreporter i Norsk Telegrambyrå der 40 prosent av tiden går med til reiser for å dekke forskjellige idretter - blant annet landskamper, verdenscup, EM, VM og OL.

Livsmotto? En 1,8-oddser fra godt spor, er bedre enn en outsider fra annen rekke.

Eier av? Thai Tanic V75-6

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Er fra Skien, og der var og er travinteressen stor. Vokste opp like ved Klosterskogen. Gikk på skole fra 1. til og med 6. klasse i det hvite huset "bak" siste sving på Kloster, men interessen skjøt fart først da jeg ble 13-14 år. Siden har den bare vokst.

Spiller du på hest? Ja, i alle land jeg besøker har jeg en tendens til å gå på travbaner eller spillebutikker. Jeg synes de aller fleste innen hestesporten i Norge bør spille - nivået får legges etter hvilken størrelse lommeboka har. I tillegg bør hesteportens folk åpenlyst oppfordre andre til å spille. En del har en tendens å holde tett om sin hestepasjon når de kommer utenfor miljøet. Uten spill ville det blitt lite igjen av norsk hestesport.

Har du eid eller eier du flere hester? Har eid flere hester opp gjennom årene. Den første 1986, sto hos Steinar Holm (Petite Queen). I tillegg til Thai Tanic har vi nå en 2-årig Thai Tanic-sønn som heter Santanic (etter Spenda News). Den har vist såpass fine ting lenge at vi har ambisjoner om å være med i noen finaler årgangsløp med ham i 2009, om han unngår skader og sykdom.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste? Thai Tanic har to løp i kroppen etter en pause på over et halvt år og står i et meget gunstig startspor. Rapportene fra stallen er lystige. Jeg har ambisjoner om at han er med i toppen, og håper at herdingen fra mange løp mot europatoppene kan gjøre et visst utslag på oppløpet.

Beste travbane å besøke? Vincennes i utkanten av Paris. Mektig arena, unordisk atmosfære, knalltøffe hester samt velsmakende mat og drikke. Noe å anbefale alle som er travinteresserte, ikke minst nå som vintermeetinget er igang for fullt. At man er 15 minutter med tog unna en verdensmetropol, er heller ikke noe minus.

Beste travminne? Med egen hest, da Thai Tanic vant Olympiatravet i 2006. Det var hestens store gjennombrudd som banet vei for mange flotte opplevelser i årene etter. Totalt, Varennes Prix d'Amerique i 2002. Da var det ikke akkurat mye snakk om saken.

Beste hesten du har sett? Viking Kronos var et råskinn inntil han ble førtidpensjonert, og han har i tillegg vist seg som Europas beste avlshingst. Varennes oppvisninger som eldre skal det bli vrient å kopiere for noen andre.

Hva heter Norges beste kusk? Eirik Høitomt utvikler seg stadig og kommer til å dominere statistikkene både i seirer og innkjørte penger i mange år. Når det gjelder norske årgangsløp har Vidar Hop en imponerende treffprosent.

Hva heter Norges beste trener? Etter Jan Kristian Waalers seierstog med unghester de siste sesongene, er det vanskelig å komme utenom ham.

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? En balansegang der medfødt talent ikke helt skal kveles av stivbeint regelverk. Samtidig tror jeg ikke det er noe minus med en god dose opplæring på flere områder som økonomistyring, mediehåndtering, markedsføring og skadediagnostisering.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Strategien og satsingen overfor mediene (både aviser, nett og TV). Her er det mildt sagt mye å gå på slik jeg ser det, og jeg har jobbet i bransjen i snart 25 år. I tillegg bør det vel en renovering til når det gjelder TV-trav. Hvorfor det ikke gjennomført sendes repriser av omstarter på Rikstoto Direkte, er en gåte med tanke på all informasjon man får med seg der. Og hvorfor skal ansiktet til kusker/trenere på skjermen når interessante hester varmes? Det må være mulig å klippe inn et bilde oppe i et hjørne mens intervjuet går. Flere bilder av hester i god fart i varminger, og mindre haussing fra reportere som påvirker spiller enormt, er veien å gå etter min mening. I tillegg hadde det vært trivelig om alle startfelt fikk passere runden fra mål uten noen form for zooming.

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? I likhet med mange andre stusser jeg på at den er så nær 50-50 som den er. Jeg er primært varmblodsinteressert.

Hvis du i løpet av et år kun får lov til å reise på ett travstevne og jeg nevner: Påsketrav på Klosterskogen, Oslo grand Prix, Forus Open ogJarlsberghelgen, hvor velger du å reise og hvorfor? OGP fordi det er stevnet med den aller beste kvaliteten både på hester, trenere og kusker.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!