Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ukens Hesteeier: Kristin Brækken

Del:  

Hun driver veterinærpraksis, hun har hingster oppstallet, er oppdretter og hun er hesteeier sammen med sin mann Noralf Brækken. I tillegg er Kristin Brækken nå nominert inn som varamedlem i DNT styret, hvordan strekker tiden til? Møt Kristin Brækken, hun er Ukens hesteeier på Trav24.no

Navn? Kristin Brækken

Jobb? Veterinær og oppdretter

Livsmotto? Morgendagen gir nye muligheter

Aktuell med? Bleke Prinsessa V75-2. Hun er i skikkelig god form, trener bra og er vældi stærk.. men er også svært vanskelig å stabilisere – hun galopperer når man minst venter det. Fordel av tung og myk bane.

Hvordan og hvorfor kom du inn i travsporten? Jeg er født og oppvokst med hest, men Noralf byttet ut ridehesten min med en traver for 25 år siden, for han mente det var mye bedre at jeg begynte med trav, og jeg lot meg overtale..

Har du eid eller eier du flere hester? Jeg har hatt mange hester, jeg vet ikke antallet.. men har oppdrettet ca 50 føll og har pr i dag 15 egne hester hjemme med stort og smått.

Hvordan ser du for deg løpet på lørdag, og har hesten trent fint i det siste?
Løpet i dag har jeg forventninger til, tror Prinsessa kan få en fremskutt plassering.

Beste travbane å besøke? Vermo, der vi har startet noen ganger i Finlandia Ajo og 4-årseliten.Utrolig flott anlegg, trivelige finner og supert arrangement.

Spiller du på hest?
Jeg spiller ikke regelmessig, men slenger inn en lyntoto iblant.

Beste travminne? Da Shan Rags tok seg til finalen og ble 3 i Elitloppet, samt vant Prix De Belgique på Vincennes, Det var også et høydepunkt å kjøre damematch i Canada i fjor.

Beste hesten du har sett? Peace Corps

Hva heter norges beste kusk? Jomar Blekkan

Hva heter norges beste trener? Trond Andersen

Det nye lisenssystemet, er det nødvendig, eller bør de som vil få trene hest uten å skoleres? Bra at travsporten profesjonaliseres, vi må prøve å etterligne det svenske systemet som fungerer utmerket.

Hva er det første du hadde endret på om du fikk bestemme over norsk travsport? Hvis jeg fikk bestemme over norsk travsport: sterk satsing på oppdrettsnæringa,slik at vi kan produsere flere gode løpshester her hjemme. Rekrutteringen av ungdommer inn i sporten: Skikkelig utdanningstilbud, gjerne allerede inn i ungdomsskolen som valgfag.
Samtidig som at lisens-systemet blir fungerende. Vi kan ha flere typer lisenser på ulike nivåer.

Hva mener du må til for å bedre norsk avl? Noen må redde denne skuta fra å synke.. Kanskje kontantstøtte, direkte innsprøyting av midler til hoppeeieren? Flere 3-års serier med bedre fordeling av pengepremiene

Hva synes du om fordelingen av premier, varmblods/kaldblods? Dette synes jeg er ganske bra.
Bør unghestene få mer penger å kjøre om? Nei unghestene trenger flere løp med moderate premier, flere premierte og divisjonssystem.

Du er innstilt som varamedlem til DNT styret av valgkomiteen, hvordan ser du på en slik utfordring? Om jeg blir valgt inn i DNT synes jeg det blir spennende å ta del i utviklingen av travsporten og håper at jeg kan bidra med noe nyttig. Jeg vil engasjere meg i oppdrett og rekruttering, fordi jeg tror det er veien å gå for at vi i Norge skal lage egenproduserte store stjerner.
I tillegg må travsporten selge seg inn til alle og enhver, både til spillere og til folk som vil stelle og trene hester.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!