Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin Sund, Magnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars Philip, Gigi Follo, Soltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventus,  S.K.s Sagitta,  Ultimo Tango Tangen Kraft,  Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Hafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup HestehengerJasmin SundMagnifique HallIvan Pavlov A.T.Dollar EsterelÅse SannejentåS.K.'s Andova PrideS.K.'s GentlemanJackYesyesyesNikaJuventusS.K.s Sagitta,  Ultimo TangoTangen Kraft, Teddy Boy O.K.,  Gomnes ViljaKingsrød BarskenGrace EmbraceHusgars PhilipGigi FolloSoltuns AtheneBonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes Brit

Portrett: Martine O. Sørvik

Del:  

Martine O Sørvik jobber som stalljente hos Trond ”Buller`n” Anderssen der hun har vært i 1 år og 3 måneder. 22-åringen ble tidlig hektet på hest og begynte på hestelinjen på landbruksskolen, deretter lærling hos Per Dave Holtung. Hønefoss-jenta som helst spiser hjemmelaget pizza og melk som drikke, har også jobbet for Cato Antonsen, Kenneth Rasmussen og Olav Mikkelborg før hun begynte hos Buller`n.

Du er en svært habil montèrytter med 131 500 kr innkjørt så langt i år. Hvordan startet montèrytter karrieren?

En kompis av meg lurte på om jeg ville ri hesten hans i lokalkjøring, jeg takket ja og senere har det bare ballet på seg. Mitt første løp red jeg i 2008 og nå har det til sammen blitt 85 løp.

Hva med sulkyløp?

Jeg har kjørt et sulkyløp på en lokalkjøring, men det har så langt blitt med det. Jeg føler meg mye tryggere ved å sitte på ryggen enn bak, noe jeg vil tro er fordi jeg har sittet på hesteryggen siden jeg var liten. Men etter hvert kunne jeg nok ha tenkt meg å begynne å kjøre litt sulkyløp også.

Du kan jo betraktes som en dyktig og nokså rutinert montèrytter. Men et kjent fenomen er at det er vanskelig for unge og urutinerte kusker å få oppsitt nok i løp til å kunne bygge opp erfaring og vise seg fram som en god kusk. Da kan det i hvert fall ikke være lett å være ung og urutinert montèrytter i og med det traves langt færre løp under sal enn i sulky?

Det stemmer, men jeg kan snakke for meg selv og si at eierne er veldig flinke til å gi oss montèryttere sjansene vi trenger for å bli bedre og utvikle oss. Det er klart at man helst vil ha en montèrytter som har litt erfaring og som har vist seg å være flink, men utnytter man de sjansene man får i begynnelsen så øker også henvendelsene fra eierne. I 2009 red jeg kun 9 løp, mens i år er jeg allerede oppe i 40 løp.

Får du tid til andre hobbyer, eller er det hest døgnet rundt?

Jeg har 9 passhester og i tillegg rir en del løp, så det blir lange dager og lite med tid til andre ting enn hest.

Hva er dine framtidsplaner/ambisjoner framover?

Jeg har egentlig ingen spesifikke planer, men å ri NM i montè er noe jeg alltid har hatt veldig lyst til.

Bildet er tatt sammen med stallhesten Borderline, som tok andreplass i V5-2 på torsdagens lunsjtrav fra Bjerke Travbane etter å ha stått på strålende i sporene i den siste delen av løpet.

Nedenfor er Martine og undertegnende sine V75-tips til lørdagen:

V75-1: 5 – 9 – 2

V75-2: 3 – 13 / 6 – 8 – 4 – 5 – 2 – 1 – 11

V75-3: 2 – 9 – 10 – 5

V75-4: 4 – 1 – 11

V75-5: 6 – 8 – 1 – 10 – 3 – 5

V75-6: 3 Cromwell

V75-7: 9 Lorne Elijon Gatling

Lite forslag: 216 kr

Stort forslag: 972 kr

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!