Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Portrett: Marthe E. Ottersen

Del:  

En sunn, fornuftig og travel student med et stort hjerte for hester er stikkordene. Vel, bokstavelig talt sunn kan kanskje drøftes i de ulike sammenhenger. Det går dessverre en del i pølser når det gjelder matveien i en travel hverdag, medgir 22-åringen. Jeg tok meg en prat med datteren til Morten M. Ottersen denne fredagen da hun hadde passhesten Global Jinx til start i V65-3 på Bjerke Travbane.

Bosted: Ridabu, nær Hamar

Sivilstatus: Singel

Aktuelt: Ferdig med 1.året på Politihøgskolen på Kongsvinger. Har i tillegg passhestene Global Jinx, Trinitro, Brown Sugar Lady, The Face og Semper Fi hjemme på stall Ottersen. Stepper også inn for Evy Marie Brinch på seremoniplass når det trengs.

Hvor lenge har du drevet med hest?

Så lenge jeg kan huske! Helt siden jeg kunne gå omtrent har jeg vandret i stallen hjemme og hjulpet til.

Du har montèlisens og har så langt ridd 83 løp?

Ja, men det blir dessverre ganske sjeldent. Jeg skulle gjerne ha ridd mer løp, men det er ikke enkelt å få oppsitt på andre enn stallhester når de en gang i ny og ne skal ut i montè.

Andre hobbyer?

Jeg spilte håndball før, men det blir det lite med tid til nå. Med studier i Kongsvinger går det med en del reising da jeg prøver å være hjemme og hjelpe til i stallen så mye som mulig. Dessuten blir det en del reising på travbaner rundt om med passhestene.

Det er et godt stykke å kjøre hver vei. Går det i kollektivt?

Nei. Jeg er så heldig å få kjøre bilen til pappa, så da går det an! Hehe..

Jeg har en følelse av at i en såpass travel hverdag og med tidvis veldig lange dager for stallpersonell generelt, så blir det ofte kjappe måltider på bensinstasjoner?

Huff ja, hehe.. Det går en del i ostepølser på Shell må jeg innrømme. Og når jeg er hjemme i hybelen er det altfor lettvint å bare sette over pølse-kjelen der også. Men det er ikke akkurat det beste jeg vet av den grunn. Livretten må være biff med mors` hjemmelagde fløtegratinerte poteter, legger Marthe til.

Framtidsplaner/ambisjoner?

Når jeg er ferdig utdannet politi håper jeg selvsagt at jeg får jobb et sted, selv om det ikke akkurat er like lett per dags dato. Etter hvert vil jeg også ta over gården og fortsette med travhester.

Global Jinx med sin fortsatt fine form avsluttet for øvrig flott til tredjeplass i løpet. En lang dag er unnagjort, og jenta fra Ridabu rekker så vidt å ønske Global Jinx en god natts søvn når de omsider kommer hjem, før det igjen bærer av sted med Trinitro til V75-kjøring på Drammen Travbane dagen etter. Trinitro på sin side er i bedre form enn hva tipsene tilsier, og dessuten drar hesten fordel av distansen. Det er svært tøft i mot, men fra et smygspor i et glatt løp kan hesten kjempe om en trippelplass, tipser Marthe.

Vi håper på bedre tider for de nyutdannede i politiet, og ønsker Marthe lykke til med politi-studiene og hestene framover!

Nedenfor er Marthe og undertegnede sine V75 tips til Drammen:

V75-1: 5 – 13 / 1

V75-2: 1 – 9 – 12 / 5 – 4 – 7

V75-3: 11 – 10 – 5

V75-4: 3 – 7 – 9 – 10 – 1 – 15

V75-5: 4 – 9 – 3

V75-6: 4 Muscles Wiking BR

V75-7: 4 – 1

Lite forslag: 324 kr

Stort forslag: 972 kr

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!