Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

Portrett: Ida Tangen

Del:  

En målrettet dame med selvdisiplin i aller høyeste grad. Jenta fra Brandval er vokst opp i en hestefamilie der også bestefaren drev med hester, så hestehold har hun drevet med siden sine første år. Jeg møtte Ida da hun hadde Cyrilja til start i V65 på Bjerke 22 juni der hesten tok en fin andreplass etter nok et godt løp.

Alder: 24 år

Bosted: Brandval, Kongsvinger

Sivilstatus: Singel

Aktuelt: Nyutdannet fengselsbetjent, har to travhester hjemme på gården med sin far Kjell Erik Tangen, deriblant Cyrilja som har hatt en fantastisk start på sesongen med 2 seiere på 4 starter.

Travhester er altså en hobby. Kjell Erik eier Cyrilja, men du eier hest selv også?

Jeg eier en 2-åring, French Hope e.Cigar Bar og Wanda Star V som har samme morsslag som Gentle Star, sammen med Svein Berger som er en kollega av pappa. Hesten har utviklet seg veldig fint og ser bra ut i trening.

Dere har altså to hester, en løpshest og en 2-åring hjemme på gården. Løpshesten har så langt tjent 337.500 kr på 23 starter og har fortsatt mye ugjort i løpsbanen, mens 2-åringen ser meget lovende ut i trening så langt. Hvordan trener dere egentlig hest på Brandval?

Treningsfilosofien er klar. Treningen går på hestenes prinsipper, og de får bestemme det meste selv. Som damer flest er også Cyrilja veldig egenrådig til tider og kan bestemme seg for å ikke orke å trene en dag. Da blir det en rolig tur i treningsløypa, mens andre dager blir det selvsagt mer intensivt og intervaller. Hun er dessuten litt sær og liker ikke så godt andre hester generelt. Jeg må også si at vi får utrolig god hjelp av Hilde Mari Stumberg som driver med alternativ behandling på hestene, og Geir Snekkerhaugen som er en dyktig hovslager.

Hobbyer?

Nei, det går kun i hest og jobb. Jeg er ferdig med to års utdanning på Fengselsskolen ved Kriminalomsorgens utdanningssenter og er nå i gang med pliktåret. Det blir i perioder lange dager med løpskjøring på kvelden, og det nytter ikke akkurat å sove lenge selv om man starter sent på jobb en dag når man har hest, poengterer 24-åringen. Stell av hestene samt orden/ryddighet i stallen er noe som prioriteres i stor grad, legger hun til.

Din største opplevelse på travbanen?

Når vi vant V75 på Sørlandet med Cyrilja var helt spesielt. Følelsene tar overhånd når man vinner slike løp, både fordi det er en bekreftelse på at man gjør noe riktig men også at man får betalt for alt arbeidet man legger ned hver eneste dag. Når det er sagt vil jeg si at min far muligens er verre når hesten vinner. Han blir temmelig rørt, forteller hun og ler.

Jeg ser du har pyntet hesten med en sort og hvit sløyfe i luggen. Lykkebringer?

Ja den sløyfa bringer definitivt lykke! Hver gang hesten har brukt en slik sløyfe i luggen så har hun alltid gjort det bra. Men jeg bekymrer meg litt framover, for nå har jeg bare 3 sløyfer igjen og hun må gå med en ny hver gang. Men vi får håpe at hesten ikke slutter å gjøre det bra selv om jeg går tom, smiler hun.

Framtidsplaner/ambisjoner videre?

Jeg kommer nok til å holde på med jobben i fengselet og hester ved siden av, slik som nå. Når Cyrilja ikke synes det er morsomt å gå løp lenger, blir det avlstjeneste. Vi har gode muligheter for å utvide stallen på gården og det kan nok bli aktuelt etter hvert.

Nedenfor er Ida og undertegnede sine V75 tips til Forus:

V75-1: 12 – 8 – 11 – 7 – 5 – 3 – 1 – 6

V75-2: 3 – 13 / 11 – 8 – 6

V75-3: 4 – 10 – 6 – 5

V75-4: 1 Norheim Odin

V75-5: 5 – 4 – 3 – 7

V75-6: 5 – 10 – 2

V75-7: 6 Pretty Photo

Lite forslag: 384 kr

Stort forslag: 960 kr

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!