Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

Portrett: Dag-Sveinung Dalen

Del:  

Han runder snart 1000 kjørte travløp, og er kun 21 år gammel. Kusketalentet Dag-Sveinung Dalen har et godt tak på hestene både i og utenfor løpsbanen.

Alder: 21

Sivilstatus: Kjæreste

Bosted: Vestre Ådal

Aktuelt: Kusketalent som har 959 starter på baken med drøye 3,6 millioner kroner innkjørt i premier så langt. Kusker tre V75-løp lørdagen, blant andre Zico H Limburgia i Thor Tholfsens minneløp V75-6 med 100 000 kr i førstepremie. Jobber som stallmann hos Trond ”Bullern” Anderssen.

Passhester: Memoran, Hot Rocky, Princess Salt, Rainmaker, Sakra Va Bene, Paisley Park og Ramseld.

Hvordan kom du inn i travsporten?

Vi flyttet på gård med hester når jeg var liten, så jeg er oppvokst med hester rundt meg. Derfra har det kun gått èn vei og travinteressen har alltid vært veldig stor.

Hvor lenge har du jobbet hos Bullern?

Jeg har vanket i stallene til Trond helt siden jeg var 13-14 år og hjulpet til. Jeg startet som lærling hos han da jeg var 16 år, og trives svært godt! I tillegg har jeg tatt allmenn-fag ved siden av tiden jeg har vært hos Trond for å få generell studiekompetanse, noe som kan være greit å ha i bakhånd. Man vet jo aldri, smiler 21-åringen lurt.

Jarlsberg Grand Prix helgene, er dette en helg du har sett fram til?

Ja, denne helgen er uten tvil et av årets store høydepunkt. For det første er det utrolig god stemning på tråkka, og det å kjøre i banen selv er veldig spesielt. Dessuten er det moro å se alle de fine hestene som kommer langveisfra.

Er du her hvert år?

Jeg har vært på Jarlsberg Grand Prix-helga så lenge jeg kan huske.

Helgens høydepunkt?

Det blir uten tvil å kuske Zico H Limburgia i stallmannsløpet Thor Tholfsens minneløp. Der ligger det mye prestisje. Å se Ulf Thoresens minneløp på søndage er også et naturlig høydepunkt man ser fram til.

Blir det kun jobbing i helga, eller har du tid til litt utskeielser?

Det blir nok kun jobbing dessverre, og rolige kvelder. Det er mye som skjer i Tønsberg denne helga, men jobber man så jobber man. Da må man være 110% opplagt dagen etter.

Du har vært i USA i regi Hambokonken som blir arrangert av Trav24 hvert år, stemmer det?

Ja det stemmer. Det var en helt fantastisk opplevelse. Jeg har også vært i USA en annen gang i regi Ungdomsserien til Jarlsberg og Drammen Travbane. Det er minner for livet!

Framtidsplaner/ambisjoner?

Jeg trives som sagt veldig godt hos Trond. Jeg vil utvikle meg som kusk og kjøre mest mulig løp, og kanskje vil jeg en gang klare å leve av det. Det optimale hadde vært å hatt en liten stall med noen hester i tillegg til kuskingen.

Noe à la Eirik Høitomt?

Hehe, ja kanskje det. Men å bli så flink skal svært mye til, legger han til.

Hva tror du om Zico H Limburgia i Thor Tholfsene minneløp i morgen?

Jeg er litt usikker på ryggen fra start, og jeg må se hvordan Zeppelin Boko i andresporet løser. Så blir jeg nødt til å taktikken litt derfra med tanke på om det blir tempo underveis eller ikke. Jeg har kjørt løpet i hodet et titalls ganger, og prøver å være mest mulig pålest på de andre hestene slik at jeg vet deres styrker og svakheter.

Nedenfor er Dag-Sveinung og undertegnede sine V75-tips til Jarlsberg:

V75-1: 1 – 15 / 8

V75-2: 1 – 14 – 4 – 12

V75-3: 1 Tabu B.R

V75-4: 12 – 15 – 11 – 14

V75-5: 2 Eld My

V75-6: 2 – 9 – 1 / 7 – 6 – 5 - 11

V75-7: 8 – 1 – 10 – 13 – 4 – 11

Lite forslag: 288 kr

Stort forslag: 1008 kr

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!