Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand Maria, Land MannKimberlee DotcomKolnes Brit, Prins AliVelvatter (US),   Belle Reine,  SacrificeNorsjø Janka, Holen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.N, BonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo Torkdahl, Bless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars Philip, HerlighetenFjell Fjollå, FjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: BonsoMiss PhotoLand MariaLand MannKimberlee DotcomKolnes BritPrins AliVelvatter (US),  Belle Reine,  SacrificeNorsjø JankaHolen TuppaBles OdinS.K.´s NordstjerneWik UnikGal O'lineFrøken Åse O.K.Thai LilacCirkeline C.NBonsoMc VetKingsrød BarskenWell MadeTangen IreneBivo TorkdahlBless YouTysvær TaraldQuality CommanderArverud LisaHusgars PhilipHerlighetenFjell FjollåFjellrypaRigel RokkLonegulletIzabell M.E.

Leserbrev: Om rekruttering

Del:  

Trav24s redaktør gir meg en utfordring i gårsdagens blogg jeg selvfølgelig ikke kan la være å ta. Vi er enige om at signalene som kommer om dagen er nedslående på tross av de viktige tiltak som har kommet og kommer. Hvorfor?

Les også: Konsentrer rekrutteringen

Ridesporten vokser, selv om ingen forventer å tjene eller få kompensert et eneste øre av det som investeres. Jeg tror det er helt avgjørende at vi analyserer dette riktig. Min analyse er at daglig omgang med dyr, personlig framgang i gode, trygge miljøer, gleden over å vokse med det store ansvaret det er å skulle forvalte et stort dyr på beste måte, er avgjørende . Storløpsdager med gigantiske premier betyr ingen ting for rekruttering. Derimot er disse dagene viktige for oss som uansett bruker tid på travsport. Hvis vi ønsker å vokse, må vi likevel opprettholde vårt fokus på riktig bruk av penger, ikke for at noen skal bli rike, men fordi kompensasjon av kostnader avgjør hvor lenge og hvor mye den enkelte hesteier har råd til å være med på. Men hvis vi bruker det å tjene mye penger som argument for å bli travhesteier, er vi dømt til å mislykkes. Mange av oss husker fortsatt jappe-tida på åtti-tallet hvor nye ,velkledde hesteiere kom på banen. De ble fort borte.

Økonomen Erik S.Reinert er et av mine forbilder. Hans tanker om de forskjellige virkemidler og effekter innen økonomi viser seg forbløffende ofte å stemme. Han forsvarer bruk av proteksjonisme som høyst tillatt og nødvendig virkemiddel for å løfte land som trenger å løftes i en ulik konkurransesituasjon. Hvordan bruker vi så våre premiepenger? Harald Dørum la fram et premieregnskap for Oslo Grand Prix-helgen for et par år siden. Det var sjokkerende lesning, og viste at norskfødte hester satt igjen med smuler. Norskeide hester satt igjen med noe mer, men også de med svært lite. Denne utviklingen er fortsatt ikke snudd, selv om jeg selv har deltatt i styremøte i DNT hvor flertallet ga et klart signal om å redusere premiene i de internasjonale storløpene i Norge. Vår omgang med premiepenger er fortsatt høyst kritikkverdig, og jeg kan ikke se at noen av de forventede grep er tatt på dette punkt. Jeg ser heller ikke bort fra at vår kamp for en bedre næringspolitikk vanskeliggjøres av at vi lar hester født , eid og trent i andre land stikke av med en uforholdsmessig del av norske premiepenger. Hvorfor skal vi få særbehandling som norsk næring, når vi ikke tar vare på våre egne premiepenger?

Fortsatt mener jeg at de tiltak som gjøres og er gjort er riktige og gode. Det avgjørende grepet for å sikre en helt nødvendig bedret kostnadsdekning for norskfødte hester , lar fortsatt vente på seg. Jeg har tillit til at DNTs styre snart kjenner sin besøkelsestid. Min konkrete utfordring blir følgende: Treff tiltak som frigjør 10 millioner kroner årlig tatt fra utenlandske hesters innkjørte penger. Bruk halvparten til ytterligere tiltak for norskfødte hester , og resten til miljøskapende tiltak som gjør at vi matcher ridesporten som trygg havn for unge hesteinteresserte mennesker.

Lykke til!

Øystein Østre

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!