Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Tilbake med et brak

Sport
Del:  

Historien om Gylden Balder (bilde) er litt av en berg og dalbane, i hvertfall for eier Bent Olav Wigdal. Vi vil uansett tro at han sitter igjen stort sett bare 

med de gode opplevelsene. For selv om stort sett hele karrieren til den nå 12-årige H.G. Balder-sønnen har fortonet seg som et skademareritt så har han nå rukket femti starter og det virker ikke som om det er over enda. Gårsdagens comeback på Biri var i regi Marius og Eirik Høitomt. 

Uten å starte i et eneste løp på to år og ni måneder (siden september 2017), så hingsten ut som en rund million. Knallstartet fra spor syv og satt nokså umiddelbart i andre utvendig. Når så Høitomt sr. ga marsjordre stod de andre nærmest stille i banen. I hverfall virket det litt slik. Hesten avsluttet med å legge inn 1.19 siste 500 meter. 

På lette ben fosset han mot mål og travet 1.21.6/1609 auto. Langt foran Vetle Petter som ble annenhest på 22.6. 

3.386.155 kroner har det blitt for den hyperkapable Vikersundhesten. Løpet vi husker aller best er den enorme prestasjonen han gjorde i DNTs 5-års Derby på hjemmebane Drammen. Da travet han 1.23.9/2960 meter med voltestart. Der, og i flere andre starter slo han fenomenet Tekno Odin. De var nemlig i samme årgang og møttes en rekke ganger. I snitt så har Gylden Balder tjent over 67.000 kroner pr.start. 

- Det viktigste var at han kom til mål med full spenst sa trener Marius Høitomt etter løpet. Det gjorde han, nå får vi se hvor han står etter dette løpet men det er klart det er morsomt for oss og ikke minst eier når han ser så bra ut. 

Her har Gylden Balder akkurat vunnet Østfoldpokalen og slått hester som Moe Brage, Hallstad Lotus og nettopp Tekno Odin i 2013. Vi er spent på fortsettelsen. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn