Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Tanker etter helgen

Diverse
Del:  

For en helg det var. Nok en gang leverte Solvalla på høyeste nivå. Årets viktigste og beste travhelg. Her noen tanker rundt det man kanskje ikke tenker på direkte under løpene. 

Kung Åke var tilbake og han fikk sin hyllest at sine trofaste fans. Undertegnede har ikke vært den største supporter fra hans tid i Sverige selv om hans resultater har vært enestående. En litt sur, innesluttet og egenrådig hestekar som stadig havnet i trøbbel og fikk flere og fiender etter som årene gikk. Kanskje ble situasjonen hans uutholdelig i Sverige når også store deler av pressen gikk ham i mot? 

Vi besøkte farmen hans i USA og fikk et helt annet inntrykk av mannen noen år senere. Han viste oss rundt og pratet uoppfordret om smått og stort. Denne helgen synes jeg han var på topp. I og utenfor banen. Han og Bjørn Goop var ikke regnet som travets bestevenner de siste sesongene han var i Sverige. Nå kjørte han opp på siden, gratulerte Goop med seieren i Elitloppet tross den svært trange situasjonen inn mot første sving. 

Han ble så med i studio i hesteringen hvor han tok det hele med et smil, mente situasjonen var trang men ikke mer at slik det skal være. Alt ble besvart på en positiv og fin måte. Også der pratet han villig og mye, om hvor fantastisk det var å konkurrere på Solvalla igjen, om det gode liv i USA og planer for fremtiden. Og så vi ikke at han måtte svelge når han annonserte at Resolve hadde travet sitt siste løp. Vi regner med at det er grunnet avl og ingenting annet. 

Kung Åke var tilbake og skinte i kapp med sola. 

Og Bold Eagle, kostet det kvalifiseringsløpet så mye at det var grunnen til hans "svake" finale, eller gjorde han egentlig også der et kanonløp? En ting er jeg i hvertfall ganske så sikker på. Vi skal være glad for at Per Oleg Midtfjeld takket høflig nei til Elitloppet. Tenk om vi hadde fått se Ferrari B.R. følge Bold Eagle, eller attpåtil slå ham i kvalen og evt. skrittet i mål i finalen. Jeg vil heller se hesten imponere i Derby og starte i Elitloppet neste år. 

Eventyret B.B.S. Sugarlight føler vi har vært i toppen i åresvis. Mesn hesten er ikke mer enn 8 år og viste igjen at han er å regne med. Travet på 09-tallet to ganger i Sweden Cup og fikk tredje og femte. Han har kanskje mistet litt starthurtighet og således taper en del på det men Fredrik Solberg har gjort en flott jobb og kan være stolt av hesten. 

Magnus Teien Gundersen. Stortalentet som ikke slutter å imponere. Ja, han får kjøre fine hester og har havnet i en svært delikat posisjon, tross sin unge alder men det er ikke uten grunn. Unggutten er godt skolert og griper de sjansene han får, og vel så det etter min mening. Det er nesten litt uvirkelig hvor mye som klaffer for Nittedølingen. Sønnen til far sin som gjør det meste rett og er så lett å like. 

Siden 24.april har han vunnet seksten løp. Det inkluderer V75-seier med Windy Ammik til 102 i vinnerodds, V75-seier med Beauregard til 35 i odds, V76-seier med Fløya til 22 i odds. I helgen hadde han et oppsitt på Solvalla. Gjennom familiens gode venn Anders Lindqvists fikk han kjøre Rite To Win. Det ble seier til 19 i odds med en hest som ikke hadde vunnet løp siden september 2015. Bare favoritter?

- Han er det nærmeste Norge kommer Ulf Thoresen igjen sa Lindqvist etter løpet. 

Seaside Illusion var strålende og vant på 11.9/2140 på lørdagen og Kjetil Djøseland gjorde en kanoninnsats sammen med Kleppe Slauren i kaldblodsløpet i det som egentlig var en god norsk helg. 

Sweden Cup (bilde) ble vunnet av Volstead (e.Cantab Hall). På fire friske ben er ikke 6-åringen stort dårligere enn noen andre. Men Bold Eagles kvalifisering vil aldri bli glemt. 

Nå er det fokus mot Bjerke og Oslo Grand Prix om snaue to uker. Hestene begynner å komme på plass. 

Foto: kanal75/Lars Jakobsson

Tips en venn