Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Tangen Elvira bedre enn noensinne

Sport
Del:  

Det var mildt sagt en strålende opplagt Tangen Elvira som Øystein Tjomsland sendte til start på hjemmebane lørdag. Fra spor i annen rekke satset han offensivt umiddelbart

og ble med i tredjespor allerede i den første svingen. 

Når han så mistet ryggen til en galopperende Jerkla O.K. i den andre svingen ble Järvsöfaks-datteren til Jørn-Gunnar Nilsen, som for øyeblikket leies av Dag Hedberg fra Sandefjord sendt frem til lederen. 

Tjomsland nøyde seg ikke med det. Etter at Bjørnemyr Tara hadde åpnet ca 1.27 første tusen i tet med Irma H.R. i rygg dro umiddelbart Tjomsland unna når føringen var inntatt med 1050 meter igjen til mål. Farten som ble satt opp var så høy at ingen kunne ta opp kampen. 3-4 lengder foran de øvrige lenset bare 6-åringen unna og var bedre enn noensinne. Mot mål var avstanden den samme. Tangen Elvira kom til mål på knallsterke 1.25.6/2140 auto etter 1.24.0 siste runden. Det er en rekordforbedring med over et sekund. 

Vinneren fikk 40.000 kroner, som igjen gjorde at grunnlaget bikket 300.000 kroner. Irma H.R. tok seg knapt forbi Bjørnemyr Tara i kamp om annen.

Tangen Elvira har en voldsom høy galopprosent. I hele 25 av 38 løp før lørdagens start har hun tullet med feil gangart. Det er nesten 66 prosent av gangene. Fortsetter hun som lørdag er det veldig mye å hente for hoppa som nevnte Jørn-Gunnar Nilsen også er oppdretter av. Dette var hennes åttende seier i karrieren. Bilde er fra en tidligere seier på Momarken med Lars Anvar Kolle som kusk. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn