Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Ronnie er spent på morgendagen

Del:  

For fjorten dager siden ble Steinfaks kåret til Årets Kaldblodshest for 2016 når Østfold hadde Galla i Sarpsborg. I morgen skal Spikeld-sønnen til Kreativ TRansport AS, ved Ronnie Hansen prøve å holde unna for hester som Teddy Gutten Støen 

og Tekno Odin i Lars Laumbs løp på Bjerke. 

Ronnie Hansen trener og eier 7-åringen som står overfor sitt livs oppgave i løpsbanen. På "privaten" har han dog taklet langt tøffere ting. Noen uker etter tredjeplassen i DNTs 5-års løp i Drammen i august 2016 fikk Steinfaks kolikk. Måtte bukåpnes på Bjerke Dyrehospital men overlevde operasjonen. 

Hvordan står det til med nervene?

- Stått i helspenn hele uka. Fra startlistene var klare. Dette blir veldig spennende. 

Hvordan er følelsen ved å ha starthest kontra når oppdrettet ditt starter?

- Det er samme gleden men man går mer inn i det når man har egen starthest. Når f.eks. Support Justice har startet er man mer stolt av det etterpå som oppdretter. Med egentrent blir man mer nervøs, tenker mer på alt mulig rundt selve løpet, men som sagt. det er samme gleden begge deler. 

Og hva skal man tro på resultatet?

- Det er uhyre vanskelig å spå. Han møter knallbra hester men han var god selv også rett ut etter pause. Skulle han komme seg foran her så kan hva som helst skje?

Seier?

- Hadde jo vært fantastisk men jeg er veldig veldig godt fornøyd om hesten er på trippelen i et slikt løp. Han møter tross alt de beste. 

Hva tror du hesten kan på distansen?

- Det er vanskelig å si. Han har travet på 24-tallet på 2900 meter med volte. Kan han gjenta den tiden kan det fort rekke langt. Han har bare fått et par rolige intervaller (torsdag) etter løpet sist. Har han gått litt frem fra det så kanskje?

De fremste styrkene til hesten?

- De forrige eierne mente han er veldig god til å forsvare seg. Han har vist en enorm styrke og har i tillegg god fart i bena. Han avsluttet 1.20 en runde i et løp i Sverige. Jeg mener hesten er ganske all-round men styrken er kanskje hans fremste egenskap. 

Han var veldig sjuk i september i fjor, dere har hatt flaks?

Ja, det er ikke alle som kommer tilbake etter en bukåpning. Heldigvis slapp man å åpne selve tarmen, kanskje det reddet oss sier Ronnie som vil skryte av personellet ved Bjerke Dyrehospital og spesielt veterinær Florent David som utførte operasjonen. De var fantastisk og fulgte opp hesten på best tenkelige måte. 

Hvordan trener du hestene dine og hvor mange har du?

- De går annenhver dag alle sammen. Jeg kjøpte to åringer på auksjon i fjor, i tillegg har jeg tre løpshester. Så da blir det at jeg trener tre og to hester etter jobb annenhver dag avslutter Ronnie Hansen.

 

Ronnie Hansen flankeres av Ole Ødegaard og Kristin Furulund Strøm etter å ha mottatt prisen for Årets Kaldblods. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn