Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Propulsion, så man nesten ikke tror det man ser

Utland
Del:  

Årets utgave av Hugo Åbergs Memorial ble også i år vunnet av Propulsion. Muscle Hill-sønnen til Stall Z imponerte så til de grader for kusk Ørjan Kihlstrøm som ikke kan få stort av æren. 

Den går til hest og trener.

Dante Boko tok enkelt føringen fra sitt innerspor. Johan Untersteriner prøvde, som annonsert, fra start med Pastore Bob men havnet uten rygg. Erik Adielsson sendte umiddelbart Diamanten frem utvendig og ga Pastore Bob rygg. Ørjan Kihlstrøm var tydelig usikker. Han ble med Diamanten i femti meter, ombestemte seg og la sin hest ned igjen tredje utvendig før han satte fart igjen via tredjespor med 1100 meter til mål. 

Farten var 1.09.2/500 meter. Er det noe Kihlstrøm kan så er det å kjøpe på tempo. Som først i tredjespor måtte Propulsion gjør all jobben selv. Ut på den siste langsiden angrep Rajesh Face langt bak etter sin startgalopp. På ny var han ute av det og tapte rytmen. Up And Quick ble også med samtidig som Heavy Sound galopperte seg bort. 

1.09.9 ble kilometeren passert på. Inn mot siste sving var det flere som så seiersfarlig ut. En ny sving i tredjespor affiserte ikke Propulsion. Når vi ventet på en herlig oppløpsfight avgjorde han på et par steg og stakk unna til sprettlett seier uten av Kihlstrøm behøvde så mye som å pirke på 7-åringen som kom alene til mål på 1.09.4/1609 auto (bilde). 

Dette var Propulsions tredje strake seier i storløpet. Daniel Redén trener verdensstjernen. 

Det er så man knapt tror det man ser. Slike prestasjoner kommer ikke via tv-apparatet særlig ofte. Vi hadde latt oss imponere om han i en tett fight hadde avgjort med hode og hals tross den reisen. Nå han leker med dem på den måten så blir man bare målløs. Helt fantastisk. 

Up And Quick avsluttet strålende til annen mens Pastore Bob fikk sitt definitive gjennombrudd i eliten med en tredjeplass. Nevnes skal også Rajesh Face som tross to galopper var det som kom fortest over målstreken som femte. 

Førstepremien var på 1 million svenske kroner. 

Giveitgasandgo lå i rygger men det klaffet ikke hundre med opplegget. Han ség innpå mot mål igjen og leverte nok en meget fin innsats. Nestfavoritten Diamanten galopperte som slagen midt på oppløpet i dødens. 

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Tips en venn