Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin. Mo StineOdin Faks, Taj Vaiana, Dania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,  OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of Redemption, Alm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis TrabirTysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenge NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin. Mo StineOdin FaksTaj VaianaDania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,   OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of RedemptionAlm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis Trabir,, Tysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenger NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Master WikingBertoniToppstammet avlshoppe drektig med Bork Odin.   Mo StineOdin FaksTaj VaianaDania HornlineKolnes JærvinnenGaupen henger i fin stand selgesGrace ScottErga Vinni, Erga Prinsesså, Åse Fryd,   OriaCatch The DayHvalstad OdinSong Of RedemptionAlm TeklaKingsrød BarskenTysvær TaraldAmong HastrupAlo GirlStaro Key WestCassius TrabirArtemis Trabir,, Tysvær KongenHafell DravatGulomgoarreSanderLarry JoeBrenderup Hestehenger

Oppdatert! Er Henry Rorgemoen uegnet til å trene hest?

Diverse
Del:  

Ja, det spørsmålet stiller vi både oss selv, dere lesere og ikke minst DNT etter en prat med suksessmannen fra Skien. Han har fire hester i startklar alder. To av dem kapret andre- og 

tredjeplass i Kriteriet og Hoppekriteriet under Klasseløpshelgen. Den tredje er en 2-åring som har startet tre ganger, med like mange andreplasser som resultat. Det siste løpet i forrige uke.  

Henry Rorgemoens løpshester 

Catherine´s Chevy: 17 starter, 10 seire 1.820.205 kr innkjørt
Catherine´s Chic: 18 starter, 3 seire 503.285 kr innkjørt
Catherine´s Camaro 19 starter, 4 seire 135.991 kr innkjørt
Custom Colt: 3 starter, 0 seire 63.856 innkjørt 

Hva er det som gjør at du har så gode hester?

- Jeg trener mye men med restriksjonene DNT har pålagt meg er jeg ikke så sikker på at resultatene bare blir bedre og bedre fremover?

Hva legger du i det?

- Helt åpenbart at jeg ikke får like mange mil i bena på mine yngre hester når jeg må vente til hesten fyller et år før jeg kan starte treningen. Det er for sent og det er en stor ulempe ifølge mine treningsmetoder. Pr. i dag får jeg bare leie hestene ut og inn av luftegård til de fyller et år. 

Hva gjør du videre nå?

- Nja, det er jeg litt usikker på. Skal man slutte med dette og finne en annen hobby eller hva? Jeg har fakta talt den siste tiden fått litt mer lysten på trav igjen men jeg føler samtidig at jeg blir motarbeidet og mistenkeliggjort. Jeg har f.eks. søkt tre ganger på B-trenerkurs gjennom DNT. Jeg har fått avslag samtlige ganger. 

Hva er grunnen. Er der fullt på de kursene, har du bare har vært sent ute med søknad eller?

- Det var fullt et av de tre årene. De to andre gangene kjørte de i gang uten "fulle felt". Jeg har fått som begrunnelse at jeg er uegnet til å trene hester. 

Du sier at du har fått litt troen igjen. Forklar!

- Det har vært en tung vår og sommer med folk som har sittet i buskene rundt stallen min og tatt bilder som er sendt DNT. Jeg har liksom ikke hatt noe moro av det hele når det er slike tilstander. Selv etter jeg har skrevet under på en avtale med DNT så har det fortsatt. Noen har til og med sendt inn gamle bilder og anmeldt meg på ny i håp om å bli kvitt meg. Heldigvis så har DNTs veterinærer sett at dette er gamle bilder. Som sagt, jeg har fått litt mer lyst etterhvert. 

Hva skjer videre med Catherine´s Chevy?

- Nå er planen start i Orsi Mangelli. Det kan bli morsomt avslutter Rorgemoen. 

.....

Vi spurte DNTs Hanne Sæbø om det stemmer at Henry Rorgemoen er blitt nektet plass på B-trenerkurs?

- Jeg kan beklageligvis ikke gå inn i enkeltsaker og kommentere grunnlaget for avslag på søknad om opptak til kurs etc. 
Det jeg kan si er at DNT gjør en vurdering av alle søkere til våre utdanningsprogrammer på Norsk Hestesenter (også Trenerskolen) basert på blant annet erfaring, kompetanse og skikkethet. Slik vurdering er gjort også av Henry Rorgemoen.

På spørsmål om det stemmer at de på ny har fått tilbakemeldinger og bilder fra publikum etter at avtalen var skrevet svarer Sæbø følgende

- Vi er kjent med at det er innlevert flere bekymringsmeldinger til Matttilsynet, men om det også har kommet bekymringsmeldinger i etterkant av at DNT fattet vedtaket om stans i treningen av føll vet jeg ikke. Jeg vet heller ikke om en slik bekymringsmelding er fulgt opp med bilder eller annen dokumentasjon.

Foto: Trav24.no

Tips en venn