Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Omsetningsrekord for Rikstoto

Del:  

2016 ble et historisk år for Norsk Rikstoto. Hestesportens spillselskap omsatte for rekordsummen 3.880.930.682 kroner, en omsetningsvekst på 4,11 prosent fra 2015.

- Norsk Rikstoto og norsk hestesport skal være stolte over resultatet og omsetningen, sier administrerende direktør Harald Dørum etter at den gamle rekorden fra 2012 ble passert med drøye to millioner kroner.

Fortsatt norsk spillmonopol
Fra 2014 til 2016 har norske hestespill hatt en omsetningsvekst på 231 millioner kroner i et meget konkurranseutsatt marked. Selv om regjeringen i den framlagte stortingsmeldingen om pengespill fortsatt går inn for at Norsk Rikstoto og Norsk Tipping skal ha enerett på å tilby pengespill, intensiverer internasjonale bookmakere sin markedsføring mot norske spillere.
- En av våre største utfordringer i 2017 blir å tilpasse oss den nye konsesjonen gitt av Landbruks- og matdepartementet. Spillsikkerheten står sentralt, og det er viktig at vår drift skjer i trygge former, undestreker Dørum.

Veksten skjer internasjonalt
Norsk Rikstoto ser også ut i verden for å finne nye markeder, og det er gjennom økt internasjonalt tilbud omsetningsveksten har kommet. I 2016 er det blant annet tilbudt spill til en lang rekke europeiske land, USA, Sør-Afrika, Dubai og Australia. Derimot er det fortsatt en nedgang i spill til hjemlige løp, en utvikling som gir lavere inntjening for hestesportens spillselskap.
- I 2016 kunne vi tilby spill til 529 egne stevner, i 2012 var tallet 566. Ti prosent færre norske løpsdager har tvunget oss til større spillimport. Å snu den trenden er trav- og galoppsportens største utfordring i 2017. På den andre siden eksporterte vi norske hestespill for 590 millioner til ATG (det svenske hestespillselskapet), som er vår suverent største samarbeidspartner. Det er en økning på over 27 prosent. Det viser at våre hjemlige produkter selger, også internasjonalt, understreker Dørum.

Økt fransk interesse
I 2017 kommer Europas suverent største hestespillselskap, franske PMU, til å øke sitt norske spilltilbud merkbart. Hittil har franske spillere kun spilt lokalt, fra 2. halvår vil franske spillere ha mulighet til å kunne spille direkte inn i flere norske løpsdager.
- Den tekniske løsningen vil være klar til 2. halvår og åpner muligheten for at internasjonale samarbeidspartnere kan spille sammen med norske spillere til norske løp, informerer NRs kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm.

Tips en venn