Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 
SISTE:

NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, Ygritte, EikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,  Viking Va Bene, Well MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es EsperanzaYgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden, Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K. NYE HESTER I HESTEMARKEDET: Matchplay S.SFast WinnerGabby The GreyFiores PrincessUberg AmorUberg OrionSandra Es Esperanza, YgritteEikjærvaUnder d’Cherry MoonJunice BokoEn ledig plass på beite i FolloWicket SurfacePerle Tine, Løpshest ønskes kjøpt, Kolnes Sanna, Kolnes Jens, Kolnes Fanden,   Viking Va BeneWell MadeSliced n´DicedIma cheerleaderNo Strings AttachedL.A.`s VenusValle MilliHynivegen 64/SkienFrisli TedBelle Ami ButcherAspe JuniSelma FrecelTedo O.K.

2017, året hvor ting normaliserte seg igjen?

Del:  

Det er på tide å se fremover mot et nytt og spennende år. 2016 er forbi (og gudskjelov for det), et år hvor DNT har fått et nytt styre. Som senere ble omrokkert internt. Rikstoto og sporten har fått en ny spillkonsesjon 

som ikke falt helt i smak hos stiftelsen. Men livet går som kjent videre og alle må bare gjøre det beste ut av enhver situasjon. 

La oss håpe 2017 blir roligere på dopingfronten, innad i det politiske liv hvor mye har skjedd, hva gjelder saker som detter i fanget på DNTs organisasjon og ikke minst på banestruktursfronten. 

I 2017 håper jeg både Knut Weum, hans Generalsekretær Svein Morten Buer og resten av DNTs organisasjon, samt Jan Petter Sissener og hans menn og kvinner i Rikstoto får ro og ikke minst tilslutning til å fullføre mye av sine idéer og planer. 

Jeg tror 2017 blir et år med temperatur for det ligger en del tunge, og sikkert for noen, upopulære avgjørelser og vaker i sivet som må taes. Temperatur er bra for det engasjerer men det er viktig og bruke energien til noe positivt. Det området har ikke sporten vært noen ener på, det viste 2016 i all sin kraft.

Oppi alt det negative og vanskelige travsporten har å stri med presterer de norskfødte hestene kanskje bedre enn noengang. Spillet har økt, med svært god hjelp fra importerte spillprodukter riktignok, og vi aner en positivitet i sporten igjen. Norsk oppdrett har i denne vanskelige tiden klart å heve seg mange hakk, takket være masse frivillig arbeid og organisasjoner som Veikle Balder og Travavl. Masse kunnskap er pøst ut til folket som blir flinkere å flinkere. 

Vi må ikke glemme at norsk oppdrett fortsatt er veldig sårbart, relativt lite og dyrt. Derfor hadde det vært utrolig bra om DNT nå de nærmeste årene kunne kommet opp med mer penger til den biten av sporten. Det har de fortjent og det er kjærkommet i en tid hvor antallet hester synker.

For aller viktigst er hvor mye penger DNT og Rikstoto klarer å hoste opp til premier i løpene. Det er alfa omega, enkelt og greit. Skal vi rekruttere nye eiere, få flere løp og mer spill samt optimisme hos de som allerede har hest så er det gulroten med stor G. 

Mitt personlige nyttårsønske er enkelt:

Langt strengere regler i Løpsreglementet. Pr. i dag ligger listen for å bli disket på et latterlig nivå. Å innføre premieregulering (å kunne flytte en hest en plass eller to opp eller ned) vil bare gjøre livet i ville vesten enda tøffere. Det er tydeligvis såpass bra økonomi hos de tobente som sitter i sulkyer eller i sadelen at en bot eller noen dagers utelukkelse ikke svir nok. Disk og muligheten for at vedkommende og eier av hestene mister både innkjørte penger og oppsittet for evig og alltid må til. Det vil i tillegg gjøre dommernes jobb langt enklere. Nå irriteres bare spillere og eiere av de endeløse svarene om sannsynligheten for ditt og datt. 

Måtte 2017 bli trav og galoppsportens år dere...

Foto: Elling Gjesdal

Tips en venn