Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Er han enda bedre?

Del:  

2014 ble et fantastisk år og en slags oppstandelse fra "de døde" for norsk oppdrett. Vi takker først og frem Support Justice og oppdretter Ronnie Hansen for det. Måten hesten og ikke minst Geir Vegard Gundersen med familie fremstår 

ga oss troen tilbake. Vi har hatt fantastiske hester som f.eks. Gentle Star, Shan Rags, Tamin Sandy, Thai Tanic, Jetstile og Tinita Love m.fl på veien hit men nå virker det som om det er flere på gang samtidig. 

Nå har vi mang en gang skrevet at fremgangen vil komme. For bedre hopper går til stadig flere og bedre hingster mens oppdrettere søker større kunnskap. 

Som 5-åring startet Support Justice ti ganger og var aldri dårligere enn tredje. Og hesten ble på ingen måte forsiktig matchet. Sesongen ble innledet med galopp og seier før han vant Kjell P. Dahlstrøms Minne samt andre storløp som Scandic Løpet på Forus, Jubileumspokalen, NM og EM for 5-åringer på Vincennes. Vi glemmer heller ikke andreplassen i Oslo Grand Prix samt. 

Noen som kjenner seg igjen?

Papagayo E. tapte for nettopp Support Justice i sin årsdebut men fulgte opp med å vinne Kjell P Dahlstrøms Minne fra dødens også Scandic Løpet fra samme posisjon i går. Han har allerede travet fortere enn Support Justice noen gang gjorde som 5-åring og alle piler peker som trener Jan Kristian Waaler sier oppover. 

Papagayo E. ser minst like komplett ut som Support Jutsice, det er egentlig bare å glede seg til fortsettelsen. Vidar Hop er en dreven kar som sjelden og aldri mister evnen til å holde seg på et seriøst plan når han omtaler hester han har kjørt. Han blir sjelden dratt ut på dypet under et intervju. Gårsdagens uttalelser sier oss at han virkelig tror og mener at dette er en hest helt i Thai Tanic-klassen og oppover. 

Jan Kristian Waaler har trent mange gode, flere ungheststjerner og noen av dem har tatt steget videre som topphester som eldre. Vi føler oss hundre prosent sikker på at han ikke har trent en hest av denne kaliber tidligere. Når Support Justice fylte fem år hadde han travet sytten travløp, Papagayo E. står på femten. Han er litt av samme typen som sjelden eller aldri går helt i kjelleren. Han fikk i likhet med Support Justice et skadeopphold grunnet en kjeveskade som 4-åring. 

Nå varsler trener Waaler at Papagayo E. holder seg unna storløp i år men at han skal møte den hjemlige elite og jevngamle 5-åringer i år. - Heltberg kan ringe så mye han vil, vi starter ikke i Oslo Grand Prix var svaret etter den imponerende seieren i går. I Sverige nest sist travet han 11.5/2100 fra dødens og slo knallgode hester. I går ble tiden 11.7, også det med noe spart. Vi siterer Waaler etter løpet - Nå er`n så fin at vi snart kan ta av de fire tunge jernskoa. 

Sammen med B.B.S. Sugarlight er dette et trekløver vi ikke har sett på en stund. Vi skal ikke banke noen gule og blå men jeg føler meg rimelig sikker på at det blir mye norske skriverier i svensk travpresse i 2015. Så får de "trøste" seg med at B.B.S. Sugarlight er svenskfødt. Bare for å nevne det, "back-up`en" Viking Va Bene satt fast på 10.2 i Sverige for noen uker siden. 

Neste oppgave blir nå mest sannsynligvis Akershus Traktors Europamatch på Bjerke 14.juni melder trener Jan Kristian Waaler til oss. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!