Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Klasseløpshelgen fra A til Å

Del:  

Åtte strålende storløpsvinnere som blir skrevet i historiebøkene for evig og alltid. Vi gratulerer alle eiere, oppdrettere, trenere, oppassere og kusker med vel utført jobb. Her er vår oppsummering av helgen fra A til Å.

Arrangøren: Bjerke Travbane har virkelig funnet nøkkelen og ikke minst fått med seg publikum til å lage en ordentlig unghestfest. Gårsdagens stevne var i særklasse det beste som har vært. Overgår glatt Oslo Grand Prix i denne formen.

Brenne drakta: Det er det flere som har gjort før, med hell. Om Bo Westergaard er et snev overtroisk så gjør han det samme i dag, bestiller en ny drakt og legger Klasseløpshelgen 2013 bak seg for godt. Ikke hans beste dag søndag. Stallhestene hans er bedre enn noensinne, han kommer sterkt tilbake, ikke tenk på det.

Chocolatique: Jevnheten selv som med seier i Hoppederby endelig fikk sin store triumf. Nå er hun også millionær. Arild Eggen traff hundre prosent med sitt opplegg. Nok en klassisk vinner som er trent frem på en travbane.

Dovre-ekspressen: Lannem Silje har et talent vi bare ser en gang pr. tiår, og knapt det. Hun har fartsressurser som en varmblods men også temperament. I går holdt det på å gå galt men hun kom tilbake og vant. Nå har hun vunnet Kriteriet åpen klasse i både Norge og Sverige. Det er det bare hun og Horgen Lotta som har klart.

Entusiasmen: Kanon!! Ikke på mange år har vi opplevd en helg som dette. Tilskuere i tusentalls med bannere, klappsalver og godt humør. Sol og sommervarme er selvsagt en ytre forutsetning som hjelper stort men de som fant veien til Bjerke skal ha all mulig honnør. Vi sees til neste år.

Familien Gundersen: Mamma Lotta, pappa Geir Vegard, Magnus og herlige Martin Teien Gundersen. Sammen har de en familiebedrift man bare kan beundre. De bør være forbilder for mange av oss. Alltid runde, sunde og fine hester til start. Alltid like blid og imøtekommende personer. Geir Vegard er alltid forberedt på det beste og verste. Han kjører nok ikke ofte til start uten en plan B på innerlomma. Og han tar alle utfall med fatning. Utenom de siste store seirene med Support Justice, da har det faktisk rent over også for GV.

Glad Hall T.: Betegnelsen på håpet. Beviset på at det ikke må stå (us) eller (fr) bak mamma. Man trenger ikke nødvendigvis bruke en hingst alle snakker om. En klassisk vinner kan skapes på alle mulige måter, av oss alle.

Høgseth: Advokaten fra nord-norge, men bosatt i Bergen har satset enormt på travsporten. Har hatt flere opp- og nedturer men har kjørt på videre. Allerede etter at Chocolatique vant Hoppederby uttalte han – Det største som har skjedd meg. Da ble sikkert gleden komplett når Bold And Fresh, som ikke har fått det til her i Europa enda, vant på herlig måte i sin Hamredebut.

Inspirasjon: De som ikke fikk inspirasjon til fortsatt satsning på travsporten bør ta det som et tegn på at ens tid er over og leting etter en ny hobby bør begynne straks.

Jim-Ivar Kalland: Oppdretter Jim-Ivar Kallad er ikke av de største eller mest profilerte men hans hester tok første og tredjeplassen i årets første 2-årsløp. Kalland Constitution vant på 18.4 mens Kallands Bowcedar ble tredje på 18.8. Begge med Whitesand Titan som pappa.

Kjetil Djøseland: Han hadde tydeligvis bestemt seg. Det så det ut til at Kai Johansen også hadde gjort. Over derbydistansen 2600 meter åpnet de to kamphanene første fem hundre meter etter 1.18.9!! Ja det er 4-åringer vi snakker om her, kaldblods altså. Norheim Svenn taper på forstørret målfoto, Myr Faksen sitter fast som tredje med krefter på lager. Kaldblodssport anno 2013.

Lars O. Romtveit: Han har virkelig sine egne meninger, sauegjeteren fra Rauland. Han har definitivt sin egen måte å trene hester på også. Matchingen med Timian Scott var det mange som skulle mene noe om. Men han lo sist og best igjen. For fjerde gangen de siste syv årene er det Romtveit som står tilbake som Derbyvinner. Det begynte med Tangen Scott i 2007, han er Timian Scotts pappa. Imponerende!

Mestermatching: Det var mange hester som virkelig var klar for oppgaven sin i går og flere fortjener ros. Vi lar oss imponere av Jan Kristian Waaler. Flytting til nytt sted, mildt sagt svake resultater på flere stallhester - men Waller`n holdt hodet kaldt. Han var tyst som i graven etter kvalifiseringen med Papagayo E. Men når det gjaldt så var de andre bare en god nummer to, som vanlig. Hans sjette kriterieseier på ni år (om vi tar med Mystical News som han hadde mye med då gjøre). Tall som teller.

Neste gang: Beverly B.R. leverte et Hoppederby det luktet svidd av. En megagalopp fra start, smart kjørt innvendig av Bo Westergaard senere i løpet, luken kom i brekken og hesten spurtet som en rakett.

Ola M. Skrugstad: Hestekar til fingerspissene. Skrugstad har gort det før og det forundrer oss ikke om han kommer med enda flere Lannemhester som trollbinder oss. Han er tross alt bare noen og sytti år.

Papagayo E.: Kanskje den mest komplette vinneren denne dagen. Vi skrev det etter kvalifiseringen og fikk rett. For et oppsyn, for en teknikk, for en kapasitet og for en vinnerskalle. Coktail Jet-sønnen har bare startet fem ganger. En all-rond type som orker litt.

Quiz: Vi må stille spørsmålet om disse quizene og lekene fra seremoniplass passer inn i opplegget. Andrè Ringelien gjør veldig mye bra og får mye fortjent skryt men har en tendens til å ha aktiviteter som passer vel så bra i langt lavere aldersgrupper.

Reisemål Bjerke: Biri Travbane fikk med seg nesten 200 andelseiere i A Gifted Dancer for å se sin hest delta i Hoppekriteriet. Det ble ingen topplasseing men vi hyller initiativet og ikke minst interessen. Biri er og blir folkebanen i Norge, vi tviler på at noen der hang med hodet på bussen hjem.

Support Justice: Kadabra-sønnen til Arne og Erik Sandbæk har stoff i seg til noe stort. Det har vært flere skjær i sjøen underveis men lykken har stått de kjekke bi. I går var det musestille under Derby. Det var nesten som om alle på Bjerke eide Support Justice og var drit nervøs. En som holdt hodet kaldt var matchmaker Gundersen.

Travavl.no: Hanne E. Lynne og Tina Dale Brauti, sammen og hver for seg viser de hvordan det skal gjøres, år etter år. Oppdrett, profesjonalitet i alle ledd, ambisiøse og ikke minst kunsten å vise frem et topp produkt på beste måte. Fantastiske priser på auksjonene, i går også som oppdrettere bak Chocolatique. De BØR holde kurs på Bjerke neste år, mange norske oppdrettere har veldig mye å lære av de to.

Utrolig: Auksjonsprisen på Ask Viking endte til slutt på smått utrolige 600.000 kroner når Øystein Tjomsland og Geir Gudmestad var ferdig med en bejublet budkrig. Tidenes dyreste auksjonshest i Norge. La oss håpe den firbente innfrir forventningene

Vidar Hop: Hva skal man si? Har snart flere klassiske triumfer enn alle han kjører mot i finalene til sammen. I går var han god, hadde tur og viste klasse. Er så konsentrert og pålest disse dagene at det er imponerende. Kuskingen bak Papagayo E. var en leksjon i hvordan en sann storløpsmester kjører. At han bare er 54 år og sitter med den CV`en er rått, rett og slett!

Wik Ida: Hoppa som «aldri» gjør feil, nesten alltid er på trippelen og perfekt matchet av kretsen. På bare sytten starter er hun nå millionær og Hoppederbyvinner.

X-Faktor: Selv om Erik Killingmo var optimist så ble det for langt til mål, alt for langt.

Ypperste klasse: Frode og Atle Hamre bare fortsetter sine fremganger. Frode gikk muligens glipp av en Derbyseier i går når han kjørte unna lovlig sent i front med Baldini men stallen tok tre nye seire i helgen er passerer om ikke mange uker 200 seire i år. Aldri har noen dominert norsk travsport på samme måte.

Zzzzz..: de som sovnet på Bjerke søndag må endre medisinering.

Ædda bædda: Er den negative trenden snudd? Prisene opp på auksjon, masse tilskuere og god gammeldags stemning på tråkka. La oss be til høyere makter om at det ikke bare var solens tilstedeværelse som var grunnen. Vi er optimister.

Øystein Tjomsland: Viser seg nok en gang frem som en strålende unghesttrener. Eneste trener med tre trippelhester i de åtte finalene. Lyn Rappa, Rappfaksa og Tangen Didrik var alle på pallen. Så var det Tekno Odin da som vant sitt løp og imponerte på ny.

Åsrud Vilja: En flott hoppe med tæl. Fighten med Lyn Rappa var herlig, side om side kjørte to kusker om seieren helt til målstreken. Det kunne gått galt for begge men de ga alt, kusk og hest. Klasseløpshelgens første klassiske vinner ble en forsmak på hvor bra dagen til slutt skulle bli. Åsrud Vilja har nå vunnet Svensk og Norsk Hoppekriteriet. Det har bare Lannem Stjerna, Finspika, Faste Lundi og Eldsiri gjort før henne.

Foto: Equus Media/Eirik Stenhaug

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!