Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Cromwell mot comeback, gjenforenes med Steinlager i avl

Del:  

Per Oleg Midtfjeld har virkelig satt sitt preg på eliten her hjemme og ellers i Skandinavia de siste 8-10 årene. Steinlager, Lill Adolf, Cromwell (bildet) og delvis Garland Kronos har alle bitt godt fra seg i løpsbanen.

Nå trenes lekre Cromwell for et sensasjonelt comeback og vil samtidig joine Steinlager som avlshingst på Bråten Gård i Rakkestad.

Cromwell som var i sitt livs form når skaden inntraff vant på 10-tallet på Bjerke og 11-tallet i Bergen sommeren 2011. American Winner-sønnen har en rekke meget gode avkom i Sverige etter en liten "tjuvstart" i avlen der borte. Ni avkom har vunnet løp i en liten årgang og han ble godt mottatt også her i Norge. Hele førti føll kom til verden i fjor. Han var en av landets mest populære hingster.

Steinlager på sin side har allerede avlet en millionær og en verdensrekordsetter på sine avkom i Sverige. I går på Bjerke gjorde Steinlager-kopien Ultimate Rock sin pappa stolt når han på imponerende vis vant V65-1. Nå gjenforenes de to kanonene.

- Det stemmer sier Tonje Midtfjeld som nå eier Cromwell. Han har vært veldig lenge borte så vi tar en dag av gangen men hesten er i full trening igjen og går et hurtigarbeid/intervalljobb pr. uke. Han er en lett type som ikke tapte seg så veldig etter den lange pausen. Han fikk helt fri en lang periode etter skaden i 2011. Han var så pigg og glad og i godt hold at vi tenkte at vi gjør et forsøk. Bank i bordet, foreløpig ser alt veldig fint ut men det er et stykke igjen før han evt. kan starte sier Tonje.

Det blir avl også i år?

- Ja, Cromwell står på stallen hos oss på Momarken men vil transporteres til Nina Karstensen på Bråten Gård i Rakkestad for tapping. Der står allerede Steinlager, det er artig å ha de to sammen igjen på samme plass sier Tonje.

Foto: Helena Dahlbäck.

Tips en venn


Kommentarer (0)

Trav24 forbeholder seg retten til å ikke publisere useriøse kommentarer.
Kommentarene publiseres ikke før de er godkjent av Trav24.


Logg inn eller opprett en brukerkonto for å skrive kommentarer.
NB: Det er gratis å registrere seg!