Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Norsken, svensken og svorsken

Sport
Del:  

Finalen i Hoppekriteriet for karldblods ble en fest for travets tro slitere og de som virkelig holder hjulene i gang. Når støvet hadde lagt seg kunne amatøren Per M. Hvattum, 

den svenske b-treneren Lars-Erik Karlsson og den svorske b-treneren Karen E. Kvåle juble høyest sammen med Geir Vegard Gundersen som kusket Theofaksa.

Det til tross for at den store favoritten Brenne Berna fikk teten direkte fra start. Øystein Tjomsland kjørte friskt unna og passerte på 23.6/500 og 27.4/1000 meter. Da hadde Vidar Tjomsland kommet seg frem til dødens med Nordsjø Vinni og gitt Nordli Alma andre utvendig.

På den siste langsiden skjedde det ting. Nordli Alma var ute av det og idét galoppen kom og Jomar Blekkan dro utover så blir Theofaksa forstyrret og taper fart. Da var  ringreven Per M. Hvattum ikke sen med å sende Stas Eldi ut både et og to spor. Han angrep lederen direkte og hadde tidlig taket på denne rundt siste sving. Nevnte Theofaksa slo så på et galoppsteg inn mot siste sving og tapte ytterligere.

På oppløpet var det Alfa Lina som var den eneste som så ut til å kunne ta opp kampen med Stas Eldi som ganske så enkelt kunne ta seieren (bilde) med en langde ned til Alfa Lina. Theofaksa  kom strålende tilbake og var klar tredje. 

Vinnertiden for Stas Eldi ble 1.26.8/2100. Hun fikk dermed 500.000 kroner på konto. Hun ble også hingsten Joker Eldens første kassiske vinner. Per M. Hvattum både eier og trener sammen med sin Karin Elisabeth mens Anna Helene Stastad er oppdretter. Alle var på plass på Bjerke i går og kunne ta i mot hyllesten fra et stort publikum. 

Et herlig bevis på at alle kan være med i toppen av travsporten, også i de aller største løpene. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn