Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Norsk pangdag på Solvalla

Del:  

Queen Frecel var med å innlede gårsdagen på Solvalla. Men det skulle komme mer, mye mer. Først spurtet Jørn Amundsens Escada B.R. (e.Credit Winner) ned alt og alle og travet

12.4/1640 auto. 

En hissig favoritt, Pimpinette Face, raste avgårde i 08.5 og 11-fart ved 500 og 1000 meter. Nestfavoritten Carros Girl havnet utvendig etter en drøy førstesving og kunne ingenting i den høye farten. 

Bjørn Goop plasserte Escada B.R. (bildet) i fjerde utvendig, ble med Jorma Kontio og Christine Sixteen i angrep ned siste langside. På oppløpet hadde den norskfødte 5-års hoppa klart mest bensin på tanken og spurtet inn til sikker seier. Belønningen kommer i form av 80.000 svenske kroner. Eirik Høitomt på Jarlsberg trener hoppa. 

I løpet etter kom kveldens tredje norskfødte vinner når Malkin (e.Ken Warkentin) imponerte stort som klar favoritt. Det ble voldsom kjøring mellom Pointillist og Ahsoka fra start. Passeringen 500 meter gikk etter 1.08.9. Bjørn Goop kjørte også denne norske hesten og de havnet fint til som fjerdehest. Han visste nok hva han hadde å kjøre med den godeste Goop som lot Malkin hvile litt i førstespor når de kjempet som hardest i front. 

Men han snudde seg titt og ofte utover for å passe på at han ikke ble fast. Ned siste langside ga han gass fra andre utvendig. Det sa bare pang så var de i tet med 500 meter igjen. Oppløpet ned ble en parademarsj. 20 meter foran de øvrige danset Malkin i mål som overlegen vinner på 1.12.1/1640 auto (bildet). Førstepremien som går til ringrevene Jan Svello & Ole H. Venås fra Gol var på 60.000 svenske kroner. Det er Jan Kristian Waaler som trener. 

I tillegg ble Ja El Tomcat tredje i et montéløp for Susanne Smedeby. 

 

Foto: Escada B.R. (Trav24.no)

Foto: Malkin (kanal75/Lars Jakobsson)

Tips en venn