Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Nok et mesterverk fra The Brækkens

Sport
Del:  

For fjerde gang på de fem siste år var det en norskfødt hest som tok andreplassen i Oslo Grand Prix. Evil Enok M.E. har dermed fulgt i fotsporene til hester som Support Justice, Papagayo E. og Lionel. Og enn hvor mye vi sier at 

årets felt ikke var av de best kvalitetsmessig så nøler vi ikke med å gi familien Brækken æren for at det nettopp er Evil Enok M.E. som er den mest imponerende av dem. 

Gang på gang og år etter år har hestefamilien fra Melhus vist at de kjemper mot de beste, med det antatt svakeste materiale. 

Noralf P. og Kristin Brækken tok traveuropa med storm med Shan Rags. Det var gjennombruddet i den absolutte eliten. En hest etter avlshingsten Horton. Den hingsten fikk en halvmillionær (Fahrenheit) på en god del forsøk i Norge. Shan Rags tjente tilbake på 90-tallet over 6.2 millioner kroner. Vant løp som Kriteriet, Norgesmesterskapet, Forus Open, Jarlsberg Grand Prix, Finlandia Ajo, Prix de Belgique og EM for 5-åringer. 

Etterfølgeren skulle bli Robin Rags, en hingst etter Incredible Nevele, heller ingen topphingst på noen lands statistikker. Han tjente over 1.6 mill og travet 11.5. I 2011 kom det nok en Rags-hest som skulle dominere premielister både i inn- og utland. Derbyvinneren fra 2012, Juliano Rags travet 1.09.3 i kval til Elitloppet i 2014 og ble med det tidenes raskeste norskfødte hest. Hingsten etter Juliano Star tjente over 2.5 mill og har allerede fått sine første vinnere etter seg i løpsbanen. 

I 2013 kom Evil Enok M.E. til verden. Det er den siste stjernen som har kommet fra familien, som parallellt med suksessen har økt i antall. Nå teller de fem. Evil Enok M.E. er etter Magnetic Power, en hingst som på ingen måte har levert det man trodde i avlsboksen. Som vanlig, det har hatt lite å si så lenge hestene er under Kristin, Lars Mikal, Erik og Noralfs vinger. For drøye fjorten dager siden ble han fjerde i kval til Sweden Cup og travet 1.09.8. Dermed står familien bak to norskfødte hester som har travet på 09-tallet. Begge med totalt umeriterte fedre. 

Hva skal man si!

Vi kan ikke annet enn å bøye oss i støvet og hylle en av de absolutt beste fagfolkene i bransjen, Noralf P. Brækken. Nå får han etterhvert også den hyllesten han fortjener. Det har ikke alltid vært tilfellet tidligere. 

Foto: Eirik Stenhaug/Equus Media

Tips en venn