Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Møter mer og mer motstand

Del:  

En av Jeff Gurals hovedidéer, i et forsøk på nyrekruttering, var å tvinge hingster til start som 4-åringer slik at publikum skulle rekke å få et forhold til stjernene før de forsvant 

over i avlsboksen. 

Som eier/leier og drifter av tre baner står foretningsmannen stort sett fritt til å bestemme det meste selv. Det er han som bestemmer hvilke trenere som ikke få melde hester på hans baner. Han har vært svært kritisk til flere stjernekusker som har valgt andre baner å kjøre på når premiene har vært lave på The Meeadowlands. Banen han styrer er The Meadowlands, Tioga Downs og Vernon Downs. 

Gural Stallion Rule 

Stallion Restriction Condition (Gural Stallion Rule) er en regel som ble innført i 2011 etter at foretningsmannen Jeff Gural fikk til en leieavtale av
storbanen The Meadowlands som var på vei lagt ned grunnet enorme økonomiske vanskligheter. Regelen innebærer at første årgang etter hester som ikke konkurrerte som 4-åringer ville få en livstids utestengelse fra å starte på hans baner. Forbudet gjelder vanlige løp, stakes, babyraces og qualifyere (rutineløp). Det innebærer løp som The Hambletonian, Delvin Miller Memorial, John Simspson og en rekke andre
store løp. Regelen vil da forårsake langt lavere priser på auksjonene for avkom etter slike hingster. En veterinærrapport
som sier at hingster er dokumentert syke eller skadet kan gis fritak fra regelen. 

Stallion Restriction Condition ble navnet på regelen han innførte og både Hambletonian Society, WEG (Woodbine Entertainment Group) og store oppdrettere støttet Gural som mener at det ikke vil komme nye publikummere på banene når stjernen forsvinner før de er etablerte stjerner. 

Etter noen år kommer nå stadig flere og flere med kritikk mot regelen som de mener bare straffer eiere og oppdrettere. Han har etterhvert mistet støtten hos Hambletonian Society og WEG. Men Jeff Gural er en sta mann som står på sitt. Offentlig skittentøyvask og flengende kritikk rikket en stund ikke på Gural. 

Storeiere som Marvin Katz og George Segal er to som har tapt store summer på regelen og som nå går knallhardt ut mot sin venn og instendig ber ham om å skrote regelen. 

Tirsdag i forrige uke kom riktignok Gural med en ørliten oppmykning av regelen som nå tillater disse hestene å starte i vanlige grunnlagsløp og rutineløp. Men det er i Stakes-løpene de store pengene ligger så verdien på hestene øker ikke voldsomt. 

- Jeg håper virkelig Gural leser dette og tenker seg om sier Katz i et innlegg hos harnessracingupdate.com

Jeg snakker ikke høyt så veldig ofte men nå mener jeg det er på tide at andres meninger også blir publiserte og ikke bare Gurals. Jeg og George Segal er nok de to personene som har tapt mest på denne regelen sier Katz. Det dreier seg om millioner av dollar. Vi er medeiere i hester som Father Patrick, Captaintreacherous og Artspeak. For min egen del gjelder dette også Bar Hopping.

Father Patrick og Captaintreacherous konkurrerte begge som 4-åringer grunnet regelen. Resultatene gjorde at avlsverdien på disse stjernehestene sank og de fikk heller ikke så mange hopper det første året som de burde siden de konkurrerte samtidig. 

Artspeak og Bar Hopping gikk rett i avlsboksen og deres første kull vil ikke kunne konkurrere på de tre nevnte baner. 

"

George Segal: Captaintreacherous raced at four, a big mistake. Father Patrick raced at four, a big mistake 

"

Nå håper vi virkelig at han selv ser at regelen ikke hjalp og at den bør skrotes sier Katz. Foreløpig taler de for døve ører. - Det er først nå man vil se hvor bra effekten har påstår Gural og viker ikke mer enn han allerede har gjort. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn