Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Johanne best igjen

Diverse
Del:  

Travsporten må utøves i all slags vær. Johanne Ulrica Øveraasen (bilde) startet karrieren sin uten å vinne løp i 2000, 2001 og 2002. I 2003 løsnet det og siden har hun vunnet 163 løp og

blitt norgesmester hele tre ganger tidligere. 2005, 2009 og 2011 (bilde). 

Lørdag var det klart for et nytt norgesmesterskap i monté, nå i øsende regnvær. Johanne fikk sitt første oppsitt, Neslands Tron, strøket. Dermed gjenstod det to muligheter for jenta som bor i Åsmarka, samme sted som gutten i Alf Prøysens klassiker "Du skal få en dag i mårå". 

Og den sjansen tok hun vel vare på. Hun vant både med Camillo Neo (e.Gigant Neo) og Flashing Boko (e.Ken Warkentin) og vant mesterskapet med klar margin. 

Kristine Kvasnes var nok en gang på trippelen uten å vinne. Hun tok sølvet mens Benedicte Bjørnstad sikret bronsjen. De to øvrige vinnerne i mesterskapet ble Malin Berås på Bol Odin (e.Moe Odin) og Benedicte Bjørnstad som red Onassis M.R. (e.Pine Chip). 

Dermed troner hun alene på toppen med sine fire NM-tittler. Nærmest kommer Liv Pedersen med tre. Jentene fra Oppland og Hedmark har dominert sporten. Nå avslører Øveraasen at tiden ikke strekker helt til og at hun nok ikke kommer til å ri stort i tiden fremover. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn