Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Italiensk seier i Tipster Oslo Grand Prix

Sport
Del:  

Årets største løp ble spennende på flere måter. Når det endelig så ut til å klarne opp så kom dråpene fra himmelen idét første hesten ble presentert før løpet. Når starten så ble

utsatt litt grunnet Perfect Spirit som hadde gjort sin prøvestart med hodestang, strømmet regnet ned når de endelig kom i gang. Bjerke har ikke hatt væråndene med seg denne helgen så ofte. Om det var grunnen vites ikke men Flemming "Isemanden" Jensen viste i hvertfall at det var varmt under hjelmen. Han tok i mot Ringostarr Treb fra start i et voldsomt tempo. Bjørn Goop var ikke helt med på notene og måtte kjøre noen hundre meter ned mot løpstempo for i det hele tatt være med bak bilen. 

Slide So Easy, Perfect Spirit og Ringostarr Treb kjørte et par lengder foran de øvrige. I første sving galopperte Perfect Spirit og gjorde nok en helg nesten helsvart for Daniel Réden. Wim Paal satset videre men Jensen, som før løpet hadde annonsert ryggløp, tok i mot. 1.07.4/500 meter kostet det. Magnus Teien Gundersen kom egentlig fint på det via tredjespor og ned i lederrygg midt på første langside. 

Uza Josselyn fant tredje innvendig mens Goop satt nydelig på det med Nadal Broline. Bak seg hadde han Vitruvio, Valokaja Hindø og Bahia Quesnot. Idét Ole Johnny Solberg annonserte 1000 meter på 10.2 var det dempet mye og Junior Guelpa gjorde helt rett i å sende Bahia Quesnot i vei. De måtte tåle en sving i tredjespor. Slide So Easy fikk åndenød ut på den siste langsiden og gav helt opp. Ringostarr Treb overtok men fikk Bahia Quesnot over seg direkte. 

De fikk en lengde til resten. Mot siste sving kjørte Jorma Kontio opp i sulkyen til Nadal Broline. Vitruvio brøt ut et spor og tapte et par lengder. Bahia Quesnot presset så hardt at Ringostarr Treb ikke klarte mer og galopperte i brekken. Den franske hoppa overtok men bak kom Valokaja Hindø og innvendig for den Gretzky B.R. i fin fart. Kontio hadde så fått full fart på Adrian Chip-sønnen Vitruvio igjen og hentet meter for meter. I god tid før streken fikk de tak i lederen og vant sikkert på 1.11.6/2100 auto (bilde). En drøy lengde bak Bahia Quesnot strålende toer mens Valokaja Hindø holdt hode og hals foran Gretzky B.R. og ble tredje. 

Det er "Solomannen" Alessandro Gocciadoro som trener vinneren. Han hadde en fin dag ettersom hoppa Zalie Gar (e.Varenne) imponerte voldsomt i Postnord Strålfors Løpet og vant på 12.3/2100 auto. Dette var Jorma Kontios andre seier i OGP. Også forrige gang var det italienske eiere. Da med hoppa Lisa America i 2010. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn