Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Hva i helv... skjedde nå?

Utland
Del:  

Det er mange måte å oppleve et travløp på. For bare en drøy uke siden stod jeg på indre bane på Jarlsberg og ble lettere sjokkert når Ferrari B.R. satte ny verdensrekord. Søndag 

satt jeg trygt plantet i sofaen når Elitloppskvalifiseringene skulle ta til. 

Hvor god er denne Bold Eagle? Første gang i Sverige, annerledes kjørestil og ikke det trygge hverdagslige hjemme i Frankrike? Spørsmålene var mange. 

Jeg vet ikke om tvilerne har kommet seg enda og fått tid til å filosofere litt rundt løpet. Men sjokket man fikk av å se på hele ekvipasjen Bold Eagle/Franck Nivard var som et lynnedslag, selv om man altså på forhånd var ganske så klar over at dette var en av de aller aller beste hestene i verden. 

Spring Erom tullet med galopp før bilen slapp feltet, det samme gjorde Cruzado dela Noche mens Tjacko Zaz galopperte i kjøring om teten etter femti meter. Spring Erom fant bena og fikk en flying start i tolvte time. Når så D.Ds Hitman og Takethem ikke løste all verdens fra start ble det et firehesters felt. Men tro ikke at det ble av den kjedelige sorten for det.

Delicious pilte til tet og fikk Bold Eagle utvendig. Spring Erom fant lederryggen mens Resolve etterhvert tok andre utvendig. Farten var "bare" 1.09.3/500 meter. 

Det skulle gå fortere. 

Franck Nivard la trykk og runden ble passert på 1.08.6. I den siste svingen så Nivard seg innover på Ørjan Kihlstrøm som måtte begynne å jobbe med sin hest. Man kunne nesten se et smil om munnen på franskmannen. Han fiklet med tommene, dra i en snor og den lille flymaskinen bare reiste unna. En sisterunde etter 1.07.9 gjorde at de kom ensom til mål på 1.08.4/1609 auto (bilde). Publikum var i ekstase og 

Det var så man ikke trodde hva man så. Resolve avsluttet fint til andre mens D.Ds Hitman avsluttet enda fortere (1.07.8 s/1000) og ble tredje mens 12-årige Spring Erom også tok seg til finalen.  

En fantastisk opplevelse og noe av det aller mest imponerende man har sett noensinne. 

Foto: Trond Pedersen

Tips en venn