Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Herlig debut av Failer´n

Sport
Del:  

4-årige Failer´n er navnsatt til minne om en av eier Eystein Berges mange hockeykolleger. Nemlig Tore Falch Nilsen fra de gode gamle dager. I dag var

det klart for debut for 4-åringen som virkelig imponerte på Jarlsberg. For Magnus Teien Gundersen bare dundret han til tet og i kjent Gundersen-stil dro de bare av gårde. 10.9/500 meter så ut som jogg og nærmere 50 meter foran feltet dempen Gundersen jr. til 1.15.3/1000 meter. 

Det var langt ned og den storvokste vallaken fikk trave på der fremme. I herlig stil la han nokså uanstrengt inn 10.5 siste fem hundre meter. Han landet på 1.15.0/2100 auto. Både 3-årige Falcon Eye og 4-årige Best Of Brands gjorde veldig fine sisterunder som andre og tredje et stykke bak.

- Nå skal han få noen fine løp til å begynne med. Han virker til å ha enorm kapasitet denne hesten men det har tatt tid å komme hit vi er nå sa trener Geir Vegard Gundersen etter løpet. Han er uhyre sterk men helt fersk. Går alt etter planen fremover er det klart at vi prøver på Derby om han fortsetter i dette sporet men han har tross alt bare startet en gang. 

Titter vi litt i stamtavlen på denne hesten finner vi noen velkjente navn. Mormor Won Eleven L. var grundig passet på av Berges samboer Marit Eggen på 90-tallet. Sammen vant de bl.a. Norsk Travderby i 1993. Oldemor er Nevele Now og dette kan fort være nok en kanon fra dette morslaget som med stor sikkerhet må være det beste som finnes. Nevele Now har selv avlet fire millionærer i Won Eleven L., G. Gent L., X.L., og Nine One One L. Won Eleven L. ble mor til Charlie Burns og Makarov som begge tjente millionen. Et annet avkom etter Nevele Now var Eight Eleven L. som manglet 1.745 kroner innkjørt på millionen. Hun ble mor til supertalentet First Eleven L. og Nice Eleven L. som begge ble millionøser. Failerns mor Silver Rain er dessverre eneste hoppe etter Won Eleven L. Hun har allerede produsert Hoppekriterievinner Gluhwein og Malkin i tillegg til Failern. Og på stallen til Geir Vegard Gundersen står en annen "hockeyhest" klar for løp. 3-årige Kræsj har gått prøveløp på 1.16.3/2140 volte. Legger vi til at GV også har hånd om Global Bred To Win som debuterte med seier på 1.14.6/2140 volte så skjønner man at dette slaget "spyr" ut topphester. Global Bred To Win er etter nevnte First Eleven L. 

Snakk om resultater. 

Foto: Privat

Tips en venn