Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Henry og Svein Ove fikk sin første

Sport
Del:  

Få er så åpen og snakkesalig som Henry Rorgemoen rundt ambisjoner og mål her i livet. Som kusk valgte han sin rake motsetning i Svein Ove Wassberg. Søndag fikk de begge sin første 

klassiske seier når Custom Colt spurtet best av alle og vant etter startgalopp og målfotoduell mot 110-oddseren Te Amo Carazon og Tom Erik Solberg. 

Når Eirik Høitomt valgte å kjøre Marius Høitomts Easy Winner i finalen så ble det Svein Ove Wassberg som kusk for hesten som var den klart beste i årgangen tidligere i sommer. Og søndagens prestasjon viser kanskje at han fortsatt fortjener tittelen årgangens beste. 

Fra start ble det galopp for Offshore Dream-sønnen som havnet et lite stykke bak feltet. Galopp ble det også Thai Eros, Gliding Sun, Iggy B.R. og etterhvert Easy Winner i den første svingen. 

Det var Dream Creation som stakk til tet men når Geir Vegard Gundersen ga gass på første langside med Ivan B.R. fikk de overta føringen etter 500 meter på 12.1. Det ble som vanlig dempet til 13.9. Da hadde Solberg sendt frem Te Amo Carazon og Frode Hamre forbi den igjen med Admirak Knick. 

Åtte hester så ut til å skulle gjøre opp om seieren ut på den siste langsiden. Te Amo Carazon ble sendt via tredjespor ned siste langside. Med ble Custom Colt. På oppløpet ledet fortsatt Ivan B.R. men man så tidlig at den ikke kunne holde helt inn. Te Amo Corazon overtok hundre meter fra mål. Bakfra kom nå både Custom Colt og Photo Fighter i stor fart. På målstreken var det Custom Colt som var først (bilde), litt foran Te Amo Corazon og Photo Fighter det lille bak. 

Vinnertiden ble 1.14.0/2100 auto og førstepremien var på 750.000 kroner. Chinetti enestehest som var fast over mål med krefter spart. Svein Ove Fløisvik og Silje Fløisvik er oppdrettere på hesten som ble bestilt før fødselen av Rorgemoen med Offshore Dream som pappa. 

Rorgemoen ble spurt under intervjuet på vei til seremoniplass om det var greit at de la lauvbærkransen rundt halsen (bilde). 

I kjent stil svarte han - Ikke noe problem, det lærte jeg ham som føll. 

Både han og kusk Svein Ove Wassberg tok sin første klassiske triumf og begge mente det var det største de hadde oppnådd. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn