Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

For tidlig å evaluere?

Utland
Del:  

I går sendte Stefan Melander ut sin Andover Hall-sønn i årsdebut på Solvalla. Nei, det var ikke Nuncio som er tilbake men 4-årige Evaluate som gjorde sin første start på svensk jord 

i Kentucky Fibbers Lopp. Med samme pappa som Nuncio blir det lett å sammenligne. Og kanskje er det et nytt eventyr som er på gang. 

Etter flere sterke prestasjoner i USA som 2- og 3-åring var det klart for Sverige-debut. En småpigg Canari Match dro unna i front for Ørjan Kihlstrøm. 13/1000 meter. Da satt Melander i andre utvendig med sitt håp. 

Tarzan kunne vente til midt i siste sving med å angripe. Da behøvde Evaluate bare to små påminnelser om at han skulle på jobb. I herlig stil ség han fra med et par lengder til overlegen seier på 1.12.8/2140 auto. Mr. Perfect spurtet fint til annen. 

Førstepremien lød på 100.000 skr. Kanskje ikke et super ordspill men det er for tidlig å evaluere Evaluate allerede etter en start. Skal uansett bli veldig spennende å følge. Melander selv var strålende fornøyd og har prikket seg ut Konungens Pokal som årets første store mål. Innen dess ønsker han et løp til i kroppen for sin nye stjerne. 

Solberg-seier

God var også Karin Hauges Call The King som gjorde sin debut for Tom Erik Solberg i det første løpet på Solvalla i går. Great Challenger-sønnen ble kjapt løftet ut fra sitt førstespor. På den første langsiden fikk de overta føringen i løpet. I front dirigerete de siden alt. Dempe til 15.9/1000 meter og siden var det få som kunne følge på sisterunden. Mot mål kom den danskfødte hingsten helt alene til seier på 14.8/2140 auto. Her var førstepremien 40.000 skr. 

Foto: Maria Holmen/TR Bild

Tips en venn