Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

Enorm montédebut av Tomeld Ø.K.

Sport
Del:  

Tomeld Ø.K. (e.Mørtvedt Jerkeld) stod med et intetsigende montéprøveløp på 1.29.9/2060 volte fra Forus. I dag ble debutløpet avlagt på Jarlsberg og hvilken prestasjon 

6-åringen gjorde. Vassbø Fakse var tidlig oppe i front fra tillegg. En rekke av hestene galopperte tidlig og inn i den andre svingen satte Kristine Kvasnes fart på Stall Davenskø sTomeld Ø.K. 

Det tok ikke langt tid før de var fremme hos lederen og selv om Siv Emilie Løvvold kanskje ville svare opp hadde de ingen mulighet. Snaue runden igjen var favoritten i front. Da skrudde Kvasnes opp farten ytterligere og via en sisterunde i vanvittige 1.21-fart kom Tomeld Ø.K. (bilde) til mål lengre enn langt foran Tord Viking som slo seg forbi Vassbø Fakse på oppløpet. 

Vinnertiden til Tomeld Ø.K. ble 1.23.9/2160 volte. En enom tid av en montédebutant. 

- Dette var en voldsom hest. Det er bare en fryd å ri og kjøre hestene til Bernt. Han ble finere og finere jo mer jeg red på ham og det var ikke tomt i mål. Dette gikk bare fortere og fortere. Det er de gode hestene publikum vil se. Det er slike hester vi ryttere ønsker å ri og det er positivt for montésporten forklarte Kvasnes som tidligere på kvelden red 1.14.1/2100 volte i montéprøveløp med Hamre-trente Special Envoy. Hun skal ikke stå uten sterke kort i de store monteløpene denne sesongen Kristine Kvasnes, vel vitende om at hun er fast rytter på Ulsrud Tea i tillegg. - Det er et luksusproblem sa hun etter å ha blitt konfrontert med "problemstillingen". 

Tomeld Ø.K. er ikke ukjent med fantomtider. Han er identisk med hesten som travet 1.22.0/2040 volte i prøveløp med mindre enn 200.000 kroner i grunnlag som 4-åring, under gjeldende norgesrekord. Det har lugget litt for hesten siden i fjor sommer men dagens prestasjon gir håp om en spennende fremtid. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn