Trav24 login

Glemt passord?

 

Meny

 

En ekte Viking gir aldri opp!

Sport
Del:  

Viking Va Bene (bilde) er en ekte kriger man aldri kan utelukke. Derbyvinneren fra 2014 ble sendt til Frankrike og gjorde noen meget sterke innsatser der nede før en skade 

satte en stopper for noe som virkelig kunne bli stort. Hesten var så god at han før skaden ble sett på som en mulig Prix de Amerique-hest for Fabrice Souloy. Han vant også et stort løp på Vincennes for Theirry Duvaldestin rett før skaden kom.

Det var den overfladiske bøyesenen på et framben som fikk en liten smell helt på tampen av 2016. I september 2017 var han tilbake i løpsbanen her hjemme. Noen få løp uten særlig suksess førte til en liten pause igjen. Onsdag var det dags for et nytt comeback for den Sigbjørn Kolnes-trente kjempen og der fikk vi se den gode gamle Rite On Line-sønnen.

For Magnus Teien Gundersen ble det naturlig nok et løp i rygg fra niendespor bak startbilen. Trond Gjervan tok i mot Rocknroll Fi og No Limit L.A. fra start med Big City Rambler. Det drøyde vel og lenge før de øvrige kuskene fant sine posisjoner. Farten var 09.6/500 meter. På den siste langsiden trykket Kai Johansen til på ny med No Limit L.A. som enkelt tok seg til tet idét tusenmetern ble annonsert på 1.12.0. 

I fjerde utvendig satt Gundersen rolig som skjæra på tunet med Viking Va Bene. I siste sving stakk lederen unna. Da angrep Gundersen med Viking Va Bene som via et herlig temposkifte så ut som en vinner direkte. Dream On Plush ble lagt ut i mellom men 8-åringen til Per Hauger og Gry Slattum var den klart beste hesten. Hundre meter fra mål var lederen innhentet og i perfekt stil tasset hingsten over mål til enkel seier på 1.12.5/1609 auto. 

Førstepremien var på 30.000 kroner. Thorsvika AS, c/o Bentsen er oppdretter av den femfaldige millionæren. No Limit L.A. holdt inn til andreplass mens Dream On Plush holdt stilen strålende til tredje. N.Y. Diamond In The Sky avsluttet flott til fjerde på innerspor. 

Foto: Trav24.no

Tips en venn